Armata americană va folosi în viitorul apropiat „trupe telepatice” pentru operaţiunile de război

1.854 vizualizari

Armata SUA încearcă să creeze o forţă de „trupe telepatice”, ce pot comunica în tăcere în zgomotul unei lupte prin citirea minţilor, scrie cotidianul The Australian. Această tehnologie a funcţionat astfel: nişte voluntari poartă o cască telepatică care conţine 128 de electrozi îmbibaţi în gel; ei sunt rugaţi apoi să se gândească la o serie de cuvinte-cheie alese de cercetători, care să se potrivească cu activitatea chimică observată în creier. Gândurile voluntarilor sunt apoi „citite” şi convertite într-un cod de calculator. Cuvintele-cheie includ comenzi militare standard, ce sunt prezentate ca nişte simboluri pe un ecran de calculator. Acestea pot fi utilizate în crearea unui dicţionar de fraze critice, ca: „inamic în faţă” sau „cer un elicopter”, ce pot fi transmise tovarăşilor de luptă.

Căştile telepatice pot identifica şi transmite corect 45% din comenzi. Armata însă are nevoie de o îmbunătăţire a acestei rate. Surse din aviaţia americană spun că dacă rata de succes se apropie de 100%, atunci tehnologia ar putea fi folosită în căştile piloţilor militari pentru a grăbi timpul de răspuns faţă de ameninţările venite din partea rachetelor ameninţătoare.

P.S. Eu cred însă că americanii sunt în urma ruşilor în domeniul „războiului paranormal” (vezi articolul: https://www.lovendal.ro/wp52/rusii-hackeri-ai-conversatiilor-telepatice/).