NASA a găsit pe un vulcan de pe Marte o gaură neobişnuită… Se găseşte acolo viaţă?


Click pe imagine pentru MARIRE

Iată ce ştire am găsit chiar pe site-ul NASA, căci se pare că pe planeta Marte fost găsită o gaură neobişnuită. Citez din această ştire:

Cine a creat această gaură neobişnuită în Marte? Gaura a fost descoperită din întâmplare pe imaginile povârnişurilor nisipoase ale vulcanului marţian Pavonis Mons, fotografii luate de instrumentele HiRISE ale navetei spaţiale Mars Reconnaissance Orbiter care înconjoară planeta Marte.

Gaura pare să fie o deschizătură într-o peşteră subterană, parţial iluminată în dreapta imaginii. Analiza acesteia şi următoarele imagini au relevat faptul că deschizătura are un diametru de 35 de metri, în timp ce unghiul umbrei din interior indică faptul că peştera subterană are o adâncime de 20 de metri.

De ce această gaură are o formă circulară rămâne un subiect de speculaţie, ea fiind o prelungire a unei peşteri subterane. Găuri ca aceasta sunt de un interes particular, pentru că peşterile lor interioare sunt protejate relativ de suprafaţa aridă a planetei Marte, făcându-le astfel candidate optime pentru existenţa vieţii pe Marte.

Aşadar, aceste găuri reprezintă ţintele primare pentru viitoarele nave spaţiale, roboţi sau chiar exploarări marţiene umane.

P.S. Oare chiar se găseşte viaţă acolo?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock