Site de secrete, stiinta si metafizica

Astronomii ne asigură că nu există stele verzi…şi totuşi eu le văd în fotografii. Eu pe cine să cred?

18 23
Click pe imagine pentru MARIRE

Citeam într-un articol publicat de Discover Magazine.com (un site ştiinţific serios) în care ni se demonstra foarte clar că în Univers nu poate exista stele verzi. Citez câteva propoziţii de acolo: “Soarele nostru nu este verde. Dar dacă o stea este mai rece sau mai fierbinte decât Soarele nostru? Poate deveni el verde? Nu, nu se poate. O stea mai fierbinte va avea culoarea albastră, iar o stea mai rece va avea culoarea roşie. Dar ochii noştri nu vor vedea niciodată o stea verde (…) Singura posibilitate de a vedea o stea verde ar fi aceea ca steaua să emită doar lumină verde. Dar, conform graficului, acest lucru e cam imposibil (…) Dacă o stea îşi schimbă temperatura, aceasta va fi portocalie, galbenă, roşie, albă sau albastră, dar nu şi verde”.

Aşadar, ni se spune că nu există nicio şansă să vedem vreo stea verde. Dar azi mă uitam pe blogul modernsurvivalblog.com şi citeam un articol intitulat “O, Dumnezeule, e plin de stele”. În articol se spune că astronomii au emis pe 27 martie 2012 o imagine de 150 de miliarde de pixeli (ce combină datele de la două telescoape: UKIRT din Hawaii şi VISTA din Chile), în care putem vedea miliarde de stele din galaxia Calea Lactee. Mă uitam pe imaginea cu 150 de miliarde de pixeli (http://djer.roe.ac.uk/vsa/vvv/iipmooviewer-2.0-beta/vvvgps5.html) şi eram fascinat de mulţimea de stele, aproape fără număr, şi asta doar din galaxia noastră. Şi, deodată, în faţa mea, văzui o…stea verde! O puteţi observa şi voi în imaginea de la începutul articolului. Ce naiba…!? Păi parcă astronomii ne spun că nu există stele verzi!? Eu pe cine să mai cred acum?

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie