Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Probabil că n-aţi auzit de ea niciodată – CCI 8462852 DIMS – dar ea este cea mai misterioasă stea din întreg Universul! Astronomii cred că extratereştrii ar fi putut construi mai multe colectoare de energie în jurul acestei stele!


stea misterioasaUna dintre cele mai misterioase stele pe care cercetătorii o studiază este CCI 8462852 DIMS, un astru îndepărtat, a cărui lumină s-a diminuat cu mai mult de 20%.

Acest lucru e imens; chiar și o planetă care ar trece prin faţa stelei şi ar fi la fel de mare ca Jupiter ar bloca doar aproximativ 1% din lumina stelei. De aceea, oamenii de știință nu au nicio idee despre ce ar putea fi eclipsa steaua. O ipoteză ar fi aceea că e vorba de mai multe comete, însă… Privind datele istorice, s-a constat că steaua are lumina diminuată de mai mult de un secol. Pentru aceasta, ar fi nevoie de 36 de comete-gigant, pentru diminuarea luminozităţii stelei respective la un moment dat, sau 648.000 de comete-gigant pentru a explica întunecarea stelei timp de un secol, ceea ce pare imposibil! Astronomul Bradley Schaefer a explicat: „Nu văd cum este posibil ca 648.000 de comete-gigant să existe în jurul unei stele, iar orbitele lor să fie astfel încât toate cometele să treacă în faţa stelei, în ultimul secol”.

O ipoteză mai SF, dar nu imposibilă ar fi aceea a astronomului Jason Wright care a subliniat faptul că modelele de diminuare a luminii a acestei stele sunt în concordanță cu ceea ce ne-am aștepta dacă extratereștrii ar fi construit un „roi Dyson” de colectoare solare în jurul stelei,  pentru a-i valorifica energia.

Până când astronomii nu vor veni cu o altă explicaţie mai bună, CCI 8462852 va rămâne steaua cea mai misterioasă din Univers.


Lasă un comentariu