Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Incredibilul robot Vesta pe care Amazon doreşte să ni-l introducă prin apartamentele noastre


Gigantul american Amazon ar putea începe să vândă din 2019 primul său robot care să joace rolul unui asistent al familiei. Robotul se va numi Vesta, nume ales după zeiţa protectoare a căminului din mitologia romană. Acesta ar putea fi primul robot casnic cu funcţii complexe comercializat la scară largă.

Funcţiile exacte ale robotului nu sunt cunoscute, însă se ştie că acesta este dotat cu senzori, camere video şi software-ul aferent care îi permit să navigheze prin casă asemenea unei maşini autonome pe străzi. Surse anonime care au cunoştinţe despre proiectul Amazon au declarat că Vesta va fi testat anul acesta de unii dintre angajaţii companiei în propriile case şi că lansarea oficială ar putea avea loc anul viitor.

Cel mai cunoscut aşa-zis robot casnic de până acum este Roomba, aspiratorul lansat de iRobot în 2002. Piaţa roboţilor de „larg consum” este aşteptată să crească la 15 miliarde de dolari până în 2023, conform news.ro.

P.S. Bun… eu am o nelămurire legată de această știre. Am almanahuri din anii 80 în care se vorbește despre roboții casnici, care până în anul 2000 ne vor invada casele. Au trecut mai bine de 30 de ani de atunci și nu s-a întâmplat mai nimic… totul e foarte timid. De ce oare? Nu sunt ei rentabili? Suntem noi, oamenii, prea sceptici în a accepta asemenea companioni automați prin apartamentele noastre?


Lasă un comentariu