Concluzie-şoc a unor cercetători: stelele (inclusiv Soarele nostru) ar putea fi conştiente, la fel cum suntem şi noi, oamenii


Cercetătorii sunt de acord cu următorul enunţ: oamenii sunt conştienţi. La fel pot fi şi unele animale. Dar, ce se întâmplă cu regnurile „inferioare”? Pot fi metalele conştiente? Dar Pământul ca întreg? Planetele sau stelele sau galaxiile pot avea conştiinţă? De fapt, este întreg Universul conştient?

În anul 2006, fizicianul Bernard Haisch a sugerat că această conștiință este produsă și transmisă prin vidul cuantic sau prin spațiul gol. Orice sistem care are suficientă complexitate și creează un anumit nivel de energie, ar putea genera sau transmite conștiință.

Un alt om de ştiinţă, Dr. Matloff, împreună cu fizicianul Haisch, au realizat un studiu pentru a analiza „discontinuitatea lui Parenago”, adică observația că stelele mai reci, ca și Soarele nostru, se învârt în jurul centrului Calea Lactee mai rapid decât cele mai calde. Unii oameni de știință atribuie acest lucru interacțiunilor cu norii de gaz. Matloff însă a avut o altă idee, care a fost publicată în revista „Journal of Consciousness Exploration and Research”.

Astfel, el crede că, spre deosebire de stelele fierbinți, stelele mai reci se pot mișca mai repede datorită „emisiei unui jet unidirecțional”. Matloff sugerează că acesta ar putea fi un exemplu că steaua manipulează în mod conștient energia, pentru a prinde viteză.

Datele observaționale arată un model fiabil oriunde apare „discontinuitatea lui Parenago”. Dacă ar fi vorba despre interacțiunea cu norii de gaz, așa cum este teoria actuală, fiecare nor ar trebui să aibă o compoziţie chimică diferită și, astfel, steaua să acționeze diferit. Dar, de ce acţionează toate stelele în același mod?

Asta înseamnă că şi Soarele nostru ar putea fi conştient?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO