Suntem singuri!? Cercetătorii au analizat 100.000 de galaxii şi nu au găsit urme ale unor civilizaţii extraterestre avansate


Cercetările din ultima perioadă cu privire la posibilitatea existenţei unor civilizaţii extraterestre extrem de avansate au ajuns la concluzia că acestea sunt de greu de găsit şi de manifestat. Astfel, o lucrare condusă de profesorul Michael Garrett de la Universitatea din Leiden a constatat că încercarea de a detecta energia reziduală prin utilizarea emisiilor medii în infraroșu (MIR) în galaxii cu emisii mai mari decât cele obișnuite, este mult mai dificilă decât se credea inițial.

Dr. Jason Wright de la Universitatea Penn a reunit o listă cu aproximativ 100.000 de galaxii candidate care au avut emisii mai mari decât cele obișnuite, aspect pe care Garrett și echipa lui l-au studiat. Din păcate, toate galaxiile studiate de Garrett și echipa sa au fost găsite ca având emisii energetice ridicate ca urmare a fenomenelor cosmice naturale.

Garrett a concluzionat: „Cercetarea originală de la Penn State ne-a spus că astfel de sisteme sunt foarte rare, dar noua analiză sugerează că civilizațiile avansate de tip Kardashev III practic nu există în Universul local. Înseamnă că putem dormi în siguranță în paturile noastre la noapte: o invazie extraterestră nu pare deloc probabilă!”

Studiul a avut loc pe baza scalei Kardashev, care măsoară nivelul tehnologic pe care o civilizație a atins-o în funcție de cantitatea de energie pe care o poate genera. În prezent, oamenii sunt o civilizație de tipul 0. Civilizația de tip I este cea capabilă să exploateze și să stocheze puterea stelei în jurul căreia planeta se roteşte, ceva ce omenirea va fi capabilă să o realizeze nu peste mult timp. Civilizațiile de tip II pot exploata întreaga energie a stelei-gazdă, prin utilizarea sferelor Dyson, iar civilizaţia de tip III e capabilă să controleze energia în întreaga lor galaxie gazdă. Ei bine, tocmai aceste civilizaţii extrem de avansate au încercat cercetătorii să le găsească, presupunându-se că dimensiunea și puterea lor energetică le vor face să fie mai ușor de găsit. Acest lucru se face prin măsurarea căldurii în exces a galaxiilor, care se presupune că o civilizație avansată ar produce-o.


Lasă un comentariu