Descoperire revoluţionară a fizicii cuantice: lumea este compusă din energie, nu din materie! Realitatea e înşelătoare…


Toate teoriile majore ale științei se bazează pe ideea că totul din această lume este format din blocuri de particule materiale. Cu toate acestea, progresele noi în domeniul fascinant al fizicii cuantice sugerează că această ipoteză pe termen lung ar putea fi complet greșită.

Lumea este compusă din energie, nu de materie

Noi experimente și studii efectuate în laboratoare cum ar fi Acceleratorul de Particule CERN, par să sugereze că totul este în fapt compus mai mult din energie decât din particule materiale. Aşadar, şi noi, oamenii, am fi mai mult energie decât materie. Cercetătorii care examinează comportamentul particulelor la nivelurile cuantice au descoperit prin diferite experimente cu acceleratoarele de particule că blocurile de materie par a fi compuse din energie pură.

Aceste experimente au oferit, de asemenea, câteva rezultate incredibil de interesante cu privire la modul în care particulele sub-atomice se comportă atunci când sunt expuse unor interacțiuni și observații diferite. S-a constatat că atunci când aceste particule sunt observate, ele încep să acționeze ca unități fizice. Cu toate acestea, atunci când acestea sunt lăsate neobservate pentru orice perioadă de timp, acestea acționează ca unde de energie. Acest lucru a sugerat multor fizicieni teoreticieni ideea că lumea materială este menținută cu ajutorul conștiinței, mai degrabă decât prin realitatea materială.

Poate chiar mai interesant decât atât, cercetătorii au descoperit de asemenea că totul din Univers pare a fi conectat. Acest concept, numit „reţea cuantică”, demonstrează că, odată ce particulele au interacționat unele cu celălalte într-o singură ocazie, atunci ele sunt legate în mod irevocabil între ele și vor răspunde la „stimulii” energetici. Acest răspuns are loc indiferent de distanța fizică dintre cele două particule. Având în vedere faptul că toate particulele existente în prezent au fost prezente în Univers de la Big Bang, pare logic să presupunem că fiecare particulă din Univers este conectată în acest mod.

Teoriile științifice care explică comportamentul bizar al particulelor la nivel cuantic sunt încă sub observaţie și este nevoie de o mult mai multă cercetare înainte ca cercetătorii să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă aceste observații. Cu toate acestea, este cert că descoperirile legate de fizica cuantică în ultimii ani au capacitatea de a schimba pentru totdeauna modul în care ființele umane înțeleg și interacționează cu Universul.


Lasă un comentariu