EXCLUSIV! S-au inspirat producătorii serialului „Urzeala tronurilor” („Games of Thrones”) din simbolul „lupului dacic”?


Recunosc că n-am urmărit serialul „Games of Thrones” („Urzeala tronurilor”), produs şi difuzat de HBO. Nu-mi place stilul şi consider că el nici nu se ridică la nivelul „Dinastiei Tudorilor” / „The Tudors”, un serial istoric care merită cu adevărat urmărit.

Conform Wikipediei, „Urzeala tronurilor” este un serial de televiziune, fantezie medievală, pe baza scrierilor lui George R. R. Martin. Serialul se învârte în jurul Tronului de Fier și al celor șapte familii, printre care proeminente, Stark, Lannister, și Baratheon, pentru Westeros.

Robert Baratheon, rege al ținutului Westeros, îi propune vechiului său prieten, Eddard Stark, să-i fie sfetnic în problemele cele mai delicate. Eddard, suspectând că predecesorul său a fost asasinat, acceptă această provocare, tocmai pentru a putea să-i investigheze moartea. Familia Lannister, pe de altă parte, dorește tronul și nu se sfiește de la nimic pentru a-l obține. De cealaltă parte a mării, Viserys și Daenerys Targaryen sunt ultimii din stirpea lui Aerys cel Nebun, ucis de Jaime Lannister.

OK, acesta este subiectul pe scurt (dacă aţi înţeles ceva din el…) M-am uitat de curiozitate pe nişte fotografii din acest serial şi am dat peste un… „Drogon” (aşa cum îl denumesc realizatorii serialului), care, probabil, vine de la „dragon”. Am preluat imaginea de AICI: ew.com.

Uitându-mă la imaginea acestui „drogon”, cel puţin partea privind capul şi gâtul lung cu ţepi, observ că acesta se asemănă cu celebrul simbol „lupul dacic” sau „dragonul dacic”, cum mai este el denumit.

Despre acest simbol şi folosirea lui, putem citi mai multe într-un articol bine documentat de pe site-ul mythologica.ro:

Dragonul dacic sau dragonul cu cap de lup a fost stindardul standard al luptătorilor geto-daci. Acest steag de luptă poate fi văzut în mâinile soldaţilor lui Decebal în mai multe scene descrise pe Columna lui Traian de la Roma. Acesta are forma unui dragon sau şarpe care se termină într-un cap de lup cu fălcile deschise şi care are mai multe limbi de metal. Capul stindardului a fost montat pe un stâlp şi coada era făcută din material textil. În utilizare, Draco era purtat în bătălie în vânt sau deasupra capului unui călăreţ, care lasa impresia că este viu, iar vântul care trecea prin el scotea sunete ciudate. Draco (în latină) şi Drakon (în greacă) înseamnă “şarpe“, “dragon“. Rădăcinile acestor cuvinte înseamnă “a privi” sau “a păzi cu un ochi ager”. La daci, Draco a fost, fără îndoială, văzut de armată ca un simbol special legat de protecţie, în timp ce a jucat, de asemenea, un rol important în viaţa religioasă a poporului.

Acum… nu ştiu dacă producătorii serialului „Games of Thrones” s-au inspirat din simbolul „lupului dacic” pentru a-l realiza pe „Drogon”, însă acest lucru nu ar fi imposibil. În definitiv, Internetul e mare şi e liber…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock