Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un documentar incredibil de pe “Discovery Channel” pretinde că un bărbat a fost “mâncat de viu” de un şarpe gigantic, dar a supravieţuit!

199

mancat de viuIdeea ca un om să fie mâncat de viu de un anaconda gigant, și apoi să supravieţuiască, poate suna incredibilă. Dar acest lucru susține un nou documentar (“Eaten Alive” adică “Mâncat de viu”) care se difuzează pe 7 decembrie 2014 pe Discovery Channel: un bărbat îmbrăcat într-un costum special reușeşte să supraviețuiască după ce-a fost mâncat de un şarpe… dar o face în numele științei sau în numele senzaționalului?

Prima dată nici eu n-am crezut că ar fi posibil aşa ceva, până când am găsit un “trailer” pe Internet care mi-a atras atenţia: prima dată mi s-a părut o glumă proastă, dar apoi mi-am dat seama că oamenii ăştia chiar vorbesc serios! La data când scriu acest articol (11 noiembrie 2014), trailerul lui Discovery Channel are deja peste 12 milioane de vizualizări. O echipă de exploratori din jungla amazoniană îl pregătesc pe aventurierul Paul Rosolie, care s-a îmbrăcat într-un costum de protecție, şi apoi s-a oferit drept pradă unui anaconda uriaş, care a fost mai întâi capturat.

Probabil că ceea ce se întâmplă în continuare este faptul următor: șarpele consumă omul, iar acesta din urmă reușește să supraviețuiască “digestiei” reptilei. Paul Rosolie şi-a făcut reclamă pe social media cu isprava sa, ţinând totuşi să precizeze că “niciun anaconda gigant, mâncător de oameni, nu a fost rănit în timpul filmărilor”, spunând că el n-ar putea face rău niciunei fiinţe vii.

Totuşi, există şi pesimişti, ca specialistul Frank Indiviglio, de la grădina zoologică din Bronx, care spune că asemenea lucru n-ar fi posibil, şi că “Dicovery Channel” n-ar fi la prima încercare în a promova documentare “senzaţionale”, dar fără bază reală. Pe scurt, Discovery nu are cel mai bun palmares în producerea de materiale credibile, cel puţin în ultimii câțiva ani, ceea ce ar pune la îndoială ideea că un om ar putea, într-adevăr, să fie înghițit de viu de un șarpe și ar scăpa nevătămat.

Pe Internet au apărut deja petiţii de boicot al unui asemenea documentar, care abuzează de animale şi este şi total dezgustător. În plus, un asemenea experiment ar putea ucide chiar şi un anaconda adult, pentru că un om nu poate încăpea cu adevărat în el.

Orgoni Crystal