Descoperire şocantă: „materia întunecată” ar putea fi un vast câmp electric! Teoria Universului electric are tot mai mulţi susţinători!


Teoria universului electricNu există suficientă materie vizibilă în Univers, raportată la forța gravitațională care ține galaxiile împreună. De aceea, oamenii de știință sunt în căutare de dovezi pentru materia întunecată” lipsă. Acum, un cercetător a avansat o teorie ciudată: „materia întunecată” este, de fapt. un câmp electric la scara galactică.

De-a lungul deceniilor, astrofizicienii au propus mai mulți candidați pentru materia întunecată, care ar reprezenta aproape 85% din masa Universului, printre care: neutrini sterili, particule masive de interacţiune slabă, materia întunecată supergrea („WIMPZILLA”), stelele pitice brune șigravitino”. Alte particule ipotetice ale materiei întunecate, axionii, ar fi fost detectate recent, deși ar putea dura ani de zile pentru a confirma descoperirea.

Și acum, avem o altă idee speculativă cu privire la originea materiei întunecate. Fizicianul Stephen Reucroft a publicat o lucrare (o puteţi citi AICI), argumentând că forțele electrostatice ar putea preveni galaxiile „să evadeze”. Autorul sugerează că activitatea extremă din centrul unei galaxii este obligat să propulseze electronii, iar alte particule încărcate negativ se îndreaptă spre regiunile exterioare. Acest lucru ar da nucleului galactic o sarcină electrică pozitivă netă, în timp ce la marginile ar deveni încărcate negativ. De fapt, este destul de neverosimil ca nucleul să rămână neutru din punct de vedere electric, scrie autorul.

Reucroft se întreabă câtă încărcare ar fi necesară pentru a genera o forță capabilă să mențină o galaxie care se rotește. Răspunsul este de aproximativ 10^31 columbi la bază și o valoare egală, dar negativă, distribuită de-a lungul periferiei galactice.

Aceasta este o idee provocatoare, care oferă o alternativă interesantă pentru materia întunecată. Dar este, de asemenea, una care are nevoie de mai mult studiu. Astronomii şi-ar putea dori, de asemenea, să știe cum acest câmp electric ar putea influența orbita unei stele, decât dacă stelele însele sunt încărcate negativ

P.S. Teoria Universului electric văd că prinde din ce în ce mai mulţi susţinători. Am să vorbesc mai multe despre această teorie în viitorul apropiat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock