Universurile paralele există, ele comunicând prin intermediul gravitaţiei! Unii experţi spun că în 10 ani am putea chiar vizita lumile paralele prin „manipulări gravitaţionale futuristice”!

  •  
  •  
  •  
  •  

UNIVERS PARALEL 7Vă prezint în continuare un articol care cred că o să vă placă mult şi care a apărut pe site-ul ştiinţific IEET.org. Şi e vorba despre universuri paralele!

În momentul de faţă, mai citeşte cineva acest articol, aflându-se într-un univers paralel cu al nostru? Dr. Brian Greene, autorul cărţii „Realitatea ascunsă: universuri paralele și legile profunde ale Cosmosului”, este de părere că acest fenomen ciudat poate exista.

Un număr tot mai mare de cosmologi sunt de acord cu Greene, şi anume că noi nu suntem decât unul din multiplele universuri, și că cel puțin una din aceste lumi paralele se află foarte aproape de a noastră, poate doar la un milimetru distanță. Noi nu putem vedea această lume, pentru că ea există într-un tip de spațiu diferit faţă de cele patru dimensiuni ale realității noastre de zi cu zi.

Max Tegmark de la Massachussets Institute of Technology consideră că acest model de multivers („adică mai multe universuri”) are ca suport teoretic fizica modernă și că, în cele din urmă, va fi testabil, predictibil și de necontestat. „Acest lucru nu este SF”, spune cercetătorul, „ci ştiinţă reală”.

Cum cercetările de la Laboratorul CERN progresează, oamenii de știință vorbesc tot mai mult de o „nouă fizică” la orizont, pentru a-i ajuta pe cercetători să inţeleagă mai multe din necunoscutele universului nostru. Această nouă abordare include o mai bună înțelegere a energiei întunecate, o forță misterioasă despre care unii cred că ar indica existenţa unui univers „frate” care se ascunde în vecinătatea noastră.

Întâmplări ciudate au fost observate de-a lungul timpului de către cosmologi, ca de exemplu galaxia Andromeda, aflată la 2,2 milioane de ani-lumină distanță faţă de noi; aceasta se îndreaptă cu o viteză imensă (circa 300.000 de km pe oră) spre galaxia noastră, Calea Lactee. Acest fenomen ar avea sens logic dacă gravitaţia scursă dintr-un univers invizibil ar trage cele două galaxii. De asemenea, cercetătorii de la telescopul spațial WMAP au descoperit recent o forță de 10.000 de ori mai mare decât cea din Calea Lactee, acest lucru putând demonstra că un univers paralel s-ar putea afla în zonă.

Într-o altă încercare de a căuta lumi paralele, NASA a instalat Spectometrul magnetic Alpha pe staţia spaţială internaţională ISS, pentru a înregistra datele care pot dovedi existența altor universuri, dintre care unele ar putea fi chiar alcătuite din anti-materie.

Am putea vizita vreodată un alt univers? Într-un interviu recent pentru emisiunea „Enigmele Universului”, cosmologul american Clifford Johnson a declarat că se poate discuta acest lucru în contextul unei ficțiuni, însă este un aspect pe care oamenii de ştiinţă îl pot explora. Unii sugerează că lucrurile din care suntem făcuți (materia și forțele de gravitație și de magnetism) reprezintă elementele care ne „lipesc” de acest Univers. Ele nu ne permit să părăsim cele 4 dimensiuni ale dimensiunii noastre (mișcările înainte-înapoi , sus-jos, stânga-dreapta, precum şi senzaţia de timp). Un alt univers poate exista aproape de noi, dar, pentru ca noi să-l observăm sau să comunicăm cu el, trebuie să-i înțelegem mai întâi dimensiunile.

Cu toate acestea, se pare că gravitaţia este caracteristica tuturor universurilor, și, într-o zi, am putea comunica cu alte lumi paralele, prin unele „manipulări gravitaționale futuristice”. Cum am putea simți dacă am descoperi o lume paralelă? Johnson spune: „S-ar putea să mă facă să mă simt mai puțin unic ca şi persoană, sau, poate mai recunoscător, pentru că multe lucruri pentru care nu am găsit timp, pot fi făcute de către o copie a mea în altă parte!”

Dar, unele universuri ar putea fi aproape imposibil de distins faţă de universul nostru, altele pot conţine variaţii ale noastre, în care existăm, dar având diferite familii, cariere și povești de viață. În altele, realitatea poate să fie atât de radical diferită faţă de a noastră, încât să fie de nerecunoscut.

Ne-am putea conecta cu alte universuri paralele? Cu multă hotărâre şi noroc, unii experți prezic că acest fapt incredibil ar putea fi realizat în următorii 10 ani, dar alții, mai pesimişti , cred că tehnologiile necesare pentru ca acest lucru să se întâmple ar putea fi obţinute abia în următorii 50 – 100 ani.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner