Un cap de dragon – unul dintre simbolurile faimoase ale vikingilor – a fost descoperit în Suedia! Dragonii sunt vechii dinozauri sau extratereştrii veniţi de pe Sirius?


cap de dragonUn cap mic de dragon, unul dintre cele mai renumite simboluri ale vikingilor, a fost descoperit în timpul săpăturilor din portul Birka, situat în Lacul Mälaren (Suedia). Birka, aflat la doar 40 de kilometri distanţă de Stockholm, este considerat a fi cel mai vechi oraș din Suedia și a fost situl mai multor săpături din secolul al 17-lea.

Dar descoperirea capului de dragon este una dintre cele mai interesante descoperiri din ultimii ani. Multe nave au fost echipate cu capuri de dragoni sculptate pe partea de sus a tijei, în timp ce pupa adesea avea o formă de coadă de dragoni.

„Nu am înțeles imediat ce am găsit – a fost nevoie de câteva minute”, a declarat Sven Kalmring, profesor la Centrul pentru Marea Baltică și Arheologie Scandinavă, care a săpat în orașul-port împreună cu specialiştii de la Departamentul de Arheologie de la Universitatea din Stockholm. „Pentru ochiul antrenat este evident că dragonul este de un design specific Birka”, a mai spus Kalmring. „Este foarte interesant.”

În timpul epocii vikinge, Birka a fost un important centru comercial al Scandinaviei. Oraşul-port a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO începând cu anul 1993.

Sursa: thelocal.se

P.S. De ce dragonul a fost simbolul vikingilor? Conform oamenilor de ştiinţă, această fiinţă nici măcar nu a existat, totul fiind doar o legendă sau un basm! Cât de mult se înşeală! Eu am două ipoteze despre aceşti dragoni:

* ei se identifică cu vechii dinozauri, trăind în vechime odată cu oamenii (vedeţi articolul acesta: Dinozaurii au trăit împreună cu oamenii, şi nu în urmă cu sute de milioane de ani) sau

* ei sunt extratereştrii veniţi de pe planeta Sirius (veeţi articolul acesta: Un alt mare secret al omenirii: Illuminati venerează steaua Sirius, pentru că de acolo provin “extratereştrii-dragoni” ce au vizitat Pământul în vechime!).

Sunt sigur că una din aceste două ipoteze este reală…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock