Un cap de dragon – unul dintre simbolurile faimoase ale vikingilor – a fost descoperit în Suedia! Dragonii sunt vechii dinozauri sau extratereştrii veniţi de pe Sirius?

  •  
  •  
  •  
  •  

cap de dragonUn cap mic de dragon, unul dintre cele mai renumite simboluri ale vikingilor, a fost descoperit în timpul săpăturilor din portul Birka, situat în Lacul Mälaren (Suedia). Birka, aflat la doar 40 de kilometri distanţă de Stockholm, este considerat a fi cel mai vechi oraș din Suedia și a fost situl mai multor săpături din secolul al 17-lea.

Dar descoperirea capului de dragon este una dintre cele mai interesante descoperiri din ultimii ani. Multe nave au fost echipate cu capuri de dragoni sculptate pe partea de sus a tijei, în timp ce pupa adesea avea o formă de coadă de dragoni.

„Nu am înțeles imediat ce am găsit – a fost nevoie de câteva minute”, a declarat Sven Kalmring, profesor la Centrul pentru Marea Baltică și Arheologie Scandinavă, care a săpat în orașul-port împreună cu specialiştii de la Departamentul de Arheologie de la Universitatea din Stockholm. „Pentru ochiul antrenat este evident că dragonul este de un design specific Birka”, a mai spus Kalmring. „Este foarte interesant.”

În timpul epocii vikinge, Birka a fost un important centru comercial al Scandinaviei. Oraşul-port a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO începând cu anul 1993.

Sursa: thelocal.se

P.S. De ce dragonul a fost simbolul vikingilor? Conform oamenilor de ştiinţă, această fiinţă nici măcar nu a existat, totul fiind doar o legendă sau un basm! Cât de mult se înşeală! Eu am două ipoteze despre aceşti dragoni:

* ei se identifică cu vechii dinozauri, trăind în vechime odată cu oamenii (vedeţi articolul acesta: Dinozaurii au trăit împreună cu oamenii, şi nu în urmă cu sute de milioane de ani) sau

* ei sunt extratereştrii veniţi de pe planeta Sirius (veeţi articolul acesta: Un alt mare secret al omenirii: Illuminati venerează steaua Sirius, pentru că de acolo provin “extratereştrii-dragoni” ce au vizitat Pământul în vechime!).

Sunt sigur că una din aceste două ipoteze este reală…

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner