Iată bateria reîncărcabilă de vis, care ţine o viaţă de om! După 200.000 de reîncărcări, s-a consumat doar 5% din ea!


baterieAstăzi, cele mai multe smartphone-uri și dispozitive de baterii sunt fabricate din litiu și își pierd încet capacitatea în câteva mii de reîncărcări. Cercetătorii de la UC Irvine au construit o baterie care înlocuieşte litiul cu nanocircuite de aur în gel electrolit, iar această baterie și-a pierdut abia 5% din capacitate după 200.000 de cicluri de încărcare, ceea ce înseamnă că putem s-o considerăm ca o baterie care ţine o viaţă întreagă!

Totuşi, cercetătorii nu sunt complet siguri cum funcţionează această baterie; ei căutau de mult timp o alternativă la litiu, a cărui stare lichidă ajută la reîncărcare, dar litiul este sensibil la temperatură. Nanocircuitele de aur reprezintă un material de vis pentru o baterie, datorită suprafeţei mari în care acţionează sarcina electrică, dar în tradiţionalul mediu de litiu se corodează.

Cercetătorii au descoperit cum să prevină coroziunea în timp; astfel, ei au acoperit totul cu microcircuite de aur, iar în loc de litiu au pus un gel electrolitic. Gelul și oxidul de mangan topit formează un înveliș protector în jurul circuitului și iată bateria experimentală, care realizează sute de mii de cicluri într-o perioadă de trei luni, cu nicio degradare detectabilă.

Desigur, chiar și cantitatea mică de aur utilizată e una scumpă, aşa că cercetătorii se gândesc să folosească nichel, un substitut adecvat care ar trebui să ajungă la conceptul de producție de masă.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock