O sondă spaţială chineză a filmat o „stea albastră” uriaşă lângă Soare. Sau e doar un „lens flare”?

4.866 vizualizari

Pe 1 noiembrie 2011, putem citi următoarea ştire pe ziarul „The Guardian”:

„O rachetă chineză a pus pe orbită o staţie spaţială fără echipaj uman, aceasta constituind o etapă în planurile ambiţioase ale Chinei de a trimite deasupra Pământului o staţie spaţială permanentă, cu echipaj uman. Shenzhou 8 a fost lansat din cosmodromul aflat în nordul deşertului Gobi, intrând cu succes pe orbită, anunţă agenţia de ştiri oficială Xinhua. Racheta a pus pe orbită modulul Tiangong 1, care va staţiona la circa 300 de kilometri deasupra Pământului.”

De la televiziunea oficială chineză CNTN putem urmări secvenţe privind lansarea rachetei, dar şi primele imagini de la staţia spaţială aflată la 300 de kilometri deasupra Pământului. Începând de la minutul 01:17 al videoclipului mai jos postat putem observa clar în fundal prezenţa unui corp ceresc albastru, în dreapta Soarelui, însoţit de un „satelit”! Ce-ar putea reprezenta:

(1) Efectul de „lens flare”, adică o reflexie a imaginii Pământului în camera de luat vederi de pe staţia spaţială. Nu sunt vreun specialist în arta fotografică,dar, cum se face că „steaua” sau obiectul ceresc este albastru de la început. În plus, dacă ar fi „lens flare”, cum se face ca atunci când camera se mişcă, obiectul ceresc nu se mişcă şi el. Dacă greşesc, rog corectare.

(2) Efectul de „schmutz”, adică murdărie pe lentila fotografică.

(3) O „stea albastră”, conform profeţiei indienilor hopi: „„Va veni o vreme când o stea albastră va apărea pe cer, iar strălucirea ei va lumina întunecimea nopţii. Această lumină albastră va aduce un vânt, un vânt care n-a mai fost văzut înainte pe Pământ de mult timp. Această stea albastră va aduce şi un foc, un foc atât de mare şi de fierbinte, încât va transforma materia Universului. Lumina albastră de la acea stea este semnalul că cea de a patra lume se va sfârşi. Steaua albastră va face ca oceanele să se ridice şi să inunde lumea. Aproape toate vietăţile vor pieri în această mare catastrofă”.

Dacă aveţi şi voi alte sugestii, rog să le expuneţi aici.