Ceva bizar se întâmplă în Egipt! În ultima perioadă apar prea multe ştiri cu descoperiri arheologice: artefacte ciudate, chipul timpuriu al lui Iisus Hristos, zeci de mumii egiptene…


descoperiri arheologice vechiul EgiptCeva ciudat se întâmplă în ultima perioadă în lumea arheologică din Egipt. Nu ştiu dacă aţi fost atenţi sau aţi remarcat acest lucru, dar în ultima săptămână se putea citi pe fluxul agenţiilor de presă internaţionale mai multe ştiri despre descoperiri arheologice din Egipt. Când toate descoperirile se întâmplă în acelaşi timp şi în aceeaşi regiune, ar trebui să ne dea cu adevărat de gândit. Dacă o să mi se spună din nou că e vorba doar de coincidenţe… dă-le încolo de coincidenţe, căci nu cred aşa ceva! Aşadar, haideţi să vedem despre ce ştiri şi articole e vorba:

LiveScience.com 1 mai 2014: „Cum au mutat vechii egipteni pietrele masive ale piramidelor”:

„Vechii egipteni care au construit piramidele au fost în stare să deplaseze blocurile masive de piatră prin deșert, umectând nisipul din faţă, o invenție realizată pentru a trage obiecte grele, spune un nou studiu. Fizicienii de la Universitatea din Amsterdam au investigat forțele necesare pentru a trage obiecte grele pe o sanie gigant pe nisipul din deșert și au descoperit că umezirea nisipului din fața dispozitivului primitiv reduce forţa de frecare a saniei, care astfel funcționează mai uşor. Constatările ajută la găsirea răspunsului la unul dintre misterele cele mai mai mari din istorie: cum au fost egiptenii capabili în a realiza sarcini aparent imposibile, prin construcţia faimoaselor piramide”.

LiveScience.com, 1 mai 2014: „S-au descoperit artefacte misterioase, îngropate în Valea Regilor din Egipt”:

„Patru depozite de artefacte, posibil îngropate, ca un act ritualic realizat înainte de construirea unui mormânt, au fost descoperite în Valea Regilor din Egipt. Așa-numitele depozite de fundație, aranjate sub forma unor cutii, conțin mai multe artefacte, ca de exemplu un cap de vacă, un vas pictat în albastru și lame de silex cu mânere din lemn, toate păstrându-se în stare bună, după mai mult de trei milenii. Valea Regilor a fost folosită pentru îngroparea celor din regalitatea egipteană, în timpul Noului Regat (1550 – 1070 î.Hr.). Descoperirea a fost făcută în „Valea de Vest,” o zonă numită uneori şi „Valea maimuţelor”, după o scenă descoperită într-unul din morminte şi în care sunt reprezentaţi 12 babuini.”

Discovery.com, 30 aprilie 2014: „Imaginea timpurie a lui Iisus, găsită într-un mormânt egiptean”:

„Arheologii spanioli au descoperit ceea ce ar putea fi una dintre cele mai vechi reprezentări a lui Iisus, într-un mormânt egiptean antic. Pictată pe pereții unei structuri misterioase subterane de piatră, din orașul egiptean antic Oxyrhynchus, aproximativ 160 km sud de Cairo, imaginea prezintă un tânăr cu păr creț și îmbrăcat într-o tunică scurtă. El ridică mâna ca și cum ar face o binecuvântare. „Am putea avea de-a face cu imaginea timpurie a lui Iisus Hristos”, a declarat egiptologul Josep Padro. El crede că desenul ar fi putut fi realizat în secolele 6-7 d.Hr.

Reuters.com, 30 aprilie 2014: „Circa 50 de mumii au fost descoperite în Valea Regilor din Egipt”:

„Rămăşiţele a 50 de mumii, inclusiv nou-născuţi, care au aparţinut celei de-a 18-a dinastii faraonice, au fost descoperite într-un mormânt uriaş din Valea Regilor din Egipt, în Luxor, a declarat Mohamed Ibrahim, ministrul antichităţilor. Sicrie de lemn şi măşti mortuare au fost descoperite lângă cadavre, datând probabil din perioada Noului Regat. Conform constatărilor iniţiale, au fost găsite şi mumii aparţinând unor prinţi şi prinţese.”

Prea multe ştiri – în acelaşi timp – despre descoperiri arheologice diferite din Egipt… nu-i aşa?


Lasă un comentariu