Lângă Bahamas, în apropiere de Triunghiul Bermudelor, a fost descoperită, o statuie asemănătoare sfinxului egiptean! Ce caută Sfinxul pe fundul Oceanului Atlantic, la mii de kilometri distanţă faţă de Egipt!?


sfinx bahamasNu ştiu cât de adevărată sau falsă e ştirea aceasta… eu doar v-o prezint. Citez de pe Worldnewsdailyreport.com:

O echipă de arheologi subacvatici, care studia o navă naufragiată de origine necunoscută în apropiere de coasta de est a Bahamasului, a făcut o descoperire uimitoare: ei au găsit în adâncul oceanului o statuie de piatră, care are forma marelui sfinx egiptean! „Nu suntem absolut siguri în acest moment cu privire la ceea ce înseamnă de fapt această descoperire”, explică J.Nelson, o parte din echipei de cercetare. „Eroziunea cauzată de elemente naturale, de corali şi de diferite forme de viaţă marine au modificat forma iniţială, dar, se confirmă fără umbră de îndoială că statuia îşi are originea în Orientul Mijlociu.” Arheologii care au făcut descoperirea confirmă faptul că acest monument de jumătate de tonă de bazalt ar putea fi de fapt de origine egipteană.

Analiza chimică a pietrei a demonstrat aproape sigur că piatra a fost extrasă dintr-o carieră din apropiere de Wadi Rahanu, o regiune egipteană cunoscută pentru industria extractivă în jurul anului 3500 î.Hr. Baza statuii pare să aibă o inscripție, dar eroziunea a făcut imposibilă de descifrat sau de identificat scrierea, fără testare și examinare suplimentară. Analiza inițială a împrejurimilor a arătat că statuia sfinxului s-ar afla aici de mai mult de 2500 de ani.

Toate aceste rezultate par a fi foarte surprinzătoare. Majoritatea istoricilor moderni consideră egiptenii antici ca fiind nişte slabi marinari, astfel încât posibilitatea lor de a traversa Oceanul Atlantic pare destul de improbabilă. „Statuia pare să fi fost transportată pe o navă”, explică domnul Nelson. „Cel mai probabil este nava naufragiată pe care o studiem, aflată în apropierea statuii. Din păcate, epava este foarte grav avariată și putredă, dar am putut stabili că ea are între 20 și 30 de metri lungime și a fost construită din lemn de cedru. Vom continua cercetarea în următoarele luni, pentru a mai face o serie de teste, pentru a vedea dacă putem aduna mai multe informații cu privire la statuie şi la navă”, a conchis arheologul.

P.S. Dacă ştirea e adevărată, atunci poate că ar trebui să rescriem istoria. În decembrie 2012 scriam despre posibila existenţă a unei piramide în Triunghiul Bermudelor, nu departe de Bahamas (O piramidă gigantă se află pe fundul Oceanului Atlantic, în Triunghiul Bermudelor?)


Lasă un comentariu