Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Stalin şi soldaţii-maimuţă invincibili

270

soldat maimutaDictatorul rus avea nişte idei foarte năstruşnice. Astfel, Stalin dorea să încrucişeze oameni cu maimuţe, formând “o armată invincibilă”.

La mijlocul deceniului al treilea al secolului XX, Ilia Ivanov, cunoscut cercetător în domeniul comportamentului animalelor, a primit ordin să îşi “reorienteze” cercetările efectuate asupra cailor şi altor animale pentru realizarea unui “super-războinic”.

Stalin i-a transmis savantului că dorea crearea unui soldat invincibil, insensibil la durere, rezistent şi capabil să-şi suprime senzaţiile de foame şi sete. Dorind refacerea Armatei Roşii după războaie nimicitoare, autorităţile intenţionau crearea unui muncitor “de tip nou”, care să nu se plângă de condiţiile de lucru, pregătit pentru primul plan cincinal.

Ivanov se bucura de o bună reputaţie, dobândită în timpul ţarului Nicolae al-II-lea, după ce, în 1901, crease primul Centru de inseminare artificială a căilor de curse din lume. Ideile lui au devenit “literă de lege” pentru economiştii sovietici, el fiind “transferat” în Africa de Sud cu 200.000 de dolari, pentru realizarea primei experienţe de fertilizare a cimpanzeilor cu celule umane, dar aceasta nu a reuşit.

În Gruzia, locul de baştină al lui Stalin, a fost inaugurat un Centru experimental pentru creşterea maimuţelor inseminate. Ilia s-a întors în Rusia pentru a recolta material genetic de la cimpanzei şi a-l folosi pe voluntari umani, experiment, de asemenea, ratat. Ştirea despre tentativa ruşilor de a convinge Cuba să “găzduiască” maimuţele pentru continuarea experimentelor a “răsuflat” în paginile unor ziare americane, autorităţile de la Havana renunţând la “proiect”.

Ivanov a căzut ulterior în dizgraţia autorităţilor. Din cauza eşecului experimentelor sale, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pedeapsa comutată, în 1931, într-un exil de cinci ani în Kazahstan. Un an mai târziu, Ilia murea îngheţat, în timp ce călătorea într-un vagon al unui tren de marfă.

Orgoni Crystal