Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un “super-grup” de 400 de lupi terorizează un orăşel din Rusia

299

blankUn “super-grup” de aproximativ 400 de lupi au început să vâneze împreună într-un orăşel izolat şi îndepărtat din nordul extrem al Rusiei, ca urmare a lipsei de hrană, anunţă Daily Mail. E un lucru neobişnuit, întrucât lupii, de obicei, vânează în grupuri mici, de câte 6-7 animale. Acum, mai multe grupuri mici s-au reunit pentru a forma o forţă şi mai mare, cu scopul de a ataca mai bine prada. Experţii în animale sălbatice cred că crearea acestui grup masiv de 400 de lupi s-ar datora lipsei de iepuri şi a altor animale mici, care constituie hrana de bază pentru lupi. Mărimea acestui “super-grup” le permite lupilor să vâneze animale mai mari, ca de exemplu caii (au fost omorâţi 30 de cai în ultimele 4 zile), sau, de ce nu, oamenii.

Orăşelul în jurul căruia atacă lupii se numeşte Verkhoyansk, ce are o populaţie de numai 1.300 de oameni şi care este cel mai îndepărtat şi mai friguros loc din emisfera nordică rusă, întrucât aici temperaturile pot atinge şi -50 de grade. Oraşul mai este cunoscut şi sub numele de “Inelul Morţii al lui Stalin”, după ce fostul dictator a deportat aici mii şi zeci de mii de condamnaţi politici.

Locuitorii orăşelului nu s-au lăsat mai prejos de atacul lupilor; ei au format 24 de grupuri de vânători, căci, în afară de faptul că vor scăpa oraşul de ameninţarea lupilor, mai primesc din partea autorităţilor o recompensă de circa 250 de euro pentru fiecare lup omorât. Vânătorii patrulează în împrejurimile oraşului pe snowmobile şi pun diverse capcane pentru prinderea lupilor. De asemenea, s-a luat şi măsura folosirii elicopterelor, de la înălţimea cărora vor fi împuşcaţi lupii.

Dr. Valerius Geist, un expert în animale sălbatice, a declarat că lupii şi-au ales caii drept pradă, întrucât aceştia reprezintă cea mai uşoară sursă de hrană de obţinut, fără să fie periculoşi. Dar, după ce vor termina cu toate prăzile nepericuloase, lupii vor trece şi la prăzile periculoase, între acestea putându-se număra chiar şi omul.

Orgoni Crystal