Stalin era interesat de OZN-uri

1.026 vizualizari

stalin25Mai multe dezvăluiri făcute în anii optzeci şi nouăzeci, între care un articol din 13 august 1991, din ziarul Rabociaia Tribuna, semnat de academicianul Valerii Burdakov, afirmau că în iulie 1947 (după alţi autori, în 1948 sau chiar la începutul anilor 50), Koroliov a fost chemat de Stalin, să se prezinte la sediul central al KGB, unde i s-au pus la dispoziţie un mare număr de documente, în special americane, privind fenomenul OZN. Între acestea se aflau şi documente despre obiectul prăbuşit la Roswell.

Stalin dorea ca omul de ştiinţă să-i facă în trei zile un raport asupra acestui subiect. La termenul stabilit, Koroliov a prezentat în faţa lui Stalin raportul cerut, în care menţiona că fenomenul OZN este real, dar că, după părerea sa, „farfuriile zburătoare” nu par să fie o armă fabricată într-o altă ţară şi deci nu prezintă o ameninţare la adresa Uniunii Sovietice. Se spune că Stalin i-a mulţumit, adăugând ca părerea aceasta coincide cu a altor oameni de ştiinţă.

După aceleaşi surse, conducerea sovietică a consultat, în aceeaşi perioadă, şi alţi savanţi eminenţi, precum Igor V. Kurceatov, Mstislav V. Keldîs etc., care au ajuns la concluzii similare. Este de menţionat concordanţă poziţiei lor cu cea cuprinsă în documentele, din aceeaşi perioadă, ale CIA, pe care nu este exclus ca ruşii le cunoşteau.

În articolul la care făceam referire, Valerii Burdakov afirma că Serghei Koroliov a urmărit el însuşi, în 1962, un OZN deasupra rampei de lansare a navelor cosmice de la Baikonur. Burdakov mai spunea că a văzut personal un raport, întocmit de academicieni sovietici, la mijlocul anilor cincizeci, care cuprindea concluziile rezultate în urma examinării unui obiect conic, evident artificial, dintr-un material cu structură cristalină, despre care s-a spus că nu putea avea origine pământeană.