Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

2 gangsteri la conducerea statelor: Stalin şi Tito! Stalin a trimis 3 asasini să-l ucidă pe Tito…

  •  
  •  
  •  
  •  

blankTito a fost un revoluționar comunist iugoslav și om de stat, care a condus Iugoslavia între 1943 şi până la moartea sa, în 1980. Deşi a fost un comunist înrăit, Tito a ştiut să se desprindă de URSS, în special de Stalin, conducătorul sovietic. De fapt, a fost o perioadă când Stalin l-a văzut pe Tito drept cel mai mare duşman al său. Aşa că „iubitul conducător sovietic” a luat o hotărâre, asemenea unui mafiot / gangster: a trimis numai puţin de 3 asasini (în 3 misiuni diferite) care să-l ucidă pe Tito. Însă, toate misiunile au dat greş. Şi asta pentru că liderul iugoslav avea un sistem de securitate impresionant.

La moartea lui Stalin, pe 5 martie 1953, în biroul său de la vila Kunţevo s-a găsit, printre alte documente personale, următoarea scrisoare de la Tito: „Aţi trimis aici trei oameni ca să mă  ucidă şi toţi trei au fost capturaţi. Dacă nu încetaţi, eu voi trimite la Moscova un singur om şi nu va mai fi nevoie de altul”. Şochează limbajul specific  corespondenţei dintre doi gangsteri… Iar oamenii ăştia conduceau destinele a zeci şi sute de milioane de oameni!?

Ca urmare a rupturii cu URSS, guvernul iugoslav a înființat o închisoare pe insula croată Goli Otok și Sveti Grgur pentru inamicii suspectați a fi pro-sovietici față de regimul lui Tito. După moartea lui Stalin, Tito a respins invitația URSS-ului într-o o vizită pentru a discuta despre normalizarea relațiilor dintre cele două națiuni. Nikita Hrușciov și Nikolai Bulganin l-au vizitat pe Tito la Belgrad în 1955, cerându-și scuze pentru greșelile săvârșite de administrația lui Stalin. Tito a vizitat URSS-ul în 1956, care a semnalat în lume că rivalitatea dintre Iugoslavia și URSS se diminua. Cu toate acestea, relația dintre URSS și Iugoslavia va ajunge la un alt nivel scăzut spre sfârșitul anilor 1960.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu