Fascinantele hărţi antedeluviene (dinaintea potopului lui Noe) – dovezi ale existenţei unei străvechi civilizaţii avansate pe Pământ


harta vecheCum e posibil să existe hărți preistorice, antice, ilustrând regiuni ale planetei noastre cum ar fi Antarctica (fără gheață cum e astăzi), care datează de mii de ani? Au aceste hărți aparțin unor civilizații antediluviene (înainte de „potopul lui Noe”) care au locuit pe planeta noastră înainte de istoria noastră scrisă?

Perioada antediluviană sau perioada de dinainte de Potop face referire la momentul „înaintea marelui Potop”. În Biblie, această perioadă este stabilită între creaţia omului și potopul lui Noe, aşa cum putem citi în Geneză. Poveștile privind existenţa unui mare Potop nu numai că sunt prezente în Biblie, dar pot fi regăsite şi în alte religii și culturi ale lumii.

De fapt, cele mai vechi povestiri despre existenţa unui mare Potop provin din Sumer și datează din jurul anului 200 î.Hr. Textele antice descoperite prin intermediul tăbliţelor de lut sumeriene descriu nu doar o istorie antediluviană, ci, de asemenea, vorbesc despre crearea omului și modul în care „zeii” au intervenit în istoria noastră.

Aceste povești (denumite în mod obișnuit ca „mituri” de către oamenii de știință) indică un moment în care civilizații diferite locuiau pe planeta noastră, înainte ca istoria oficială să fi fost scrisă. Dar nu numai poveștile despre un mare Potop sunt singurele dovezi care sprijină teoria civilizatiilor avansate cu mult înaintea noastră, ci şi existenţa a numeroase alte descoperiri. Şi nu vorbesc aici doar de nenumăratele artefacte misterioase găsite de-a lungul timpului (despre care am tot scris pe acest site), ci şi de hărţi la fel de misterioase, care au fost creionate acum câteva sute de ani şi care s-au bazat pe cunoştinţe necunoscute antedeluviene.

Harta lui Piri Reis

harta lui Piri Reis

Desigur, cea mai celebră hartă ce prezintă teritorii antedeluviene este celebra hartă a lui Piri Reis, realizată la începutul secolului al XVI-lea, folosindu-se, cu siguranţă, de informaţii secrete găsite în cărţi străvechi. Harta lui Piri Reis cuprinde în unele părţi detalii atât de perfecte, încât se crede că ele trebuiau să fie realizate din aer, ca şi cum anticii noştri foloseau sateliţii!

Dar, ce ne spune harta lui Piri Reis? Că în trecutul îndepărtat, civilizații cu cunoștințe cartografice incredibile au existat pe Pământ. Se pare că aceste civilizații antice au văzut părți ale lumii, care astăzi sunt acoperite cu gheață, ca de exemplu Antarctica. Acest lucru înseamnă că oricine a creat aceste diagrame trebuie să fi observat aceste părți ale lumii, când clima Pământului era foarte diferită, o perioadă din istoria planetei noastre, anterioară ultimei ere glaciare.

Harta lui Piri Reis a fost realizată în jurul anului 1520 și, în plus față de prezentarea Antarcticii fără gheață, ea ne descrie cu exactitate geografia continentului american cu o asemenea precizie, încât crezi că a fost realizată cu ajutorul fotografiei aeriene. Interesant, această hartă a fost examinată de Oficiul Hidrografic al Marinei SUA, care i-a confirmat autenticitatea. Harta s-a dovedit a fi nu numai reală, dar şi extrem de precisă, încât acesta a fost utilizată pentru a corecta unele erori din hărțile moderne!

Dar, cine a trasat Ţara Reginei Maud din Antarctica, în urmă cu 6000 de ani? Care civilizație necunoscută a avut tehnologia pentru a face acest lucru? Informațiile geografice conținute în hartă indică faptul că unele din materialele sursă au cel puţin 5000 de ani vechime. De aceea, nu puţini susţin că harta lui Piri Reis n-ar fi altceva decât o hartă de dinainte de Marele Potop, folosindu-se de materiale vechi de peste 5000 de ani.

Harta Zeno

harta Zeno

Harta Zeno (1558) atrage atenția asupra noastră, deoarece antedateazã harta lui Piri Reis, arătând coastele unor teritorii ca Norvegia, Suedia, Danemarca, Scoția și Germania. În plus, în harta Zeno avem exact longitudinea şi latitudinea unui număr mare de insule. Dar, pentru a determina longitudinea, trebuie să se utilizeze un cronometru, un dispozitiv care a fost inventat abia în 1765 (deci, după 200 de ani). Şi mai incredibil, Harta Zeno pare să descrie imensa insulă plină de gheaţă Groenlanda, dar atunci când era lipsită de gheţari, ceea ce înseamnă că şi această hartă a fost creată folosindu-se surse extrem de vechi.

Harta lui Ibn ben Zara

harta Ibn ben Zara

Dar şi mai interesante sunt desenele cartografice create de Iehudi Ibn ben Zara. Harta lui, desenată în jurul 1487, descrie anumite regiuni ale Marii Britanii acoperite cu ghețari. Harta afișează, de asemenea, insulele din Marea Mediterană şi Marea Egee. Aceste insule nu se mai află astăzi decât sub apă, ceea ce sugerează că sursele folosite îşi au originea în perioada antediluviană, atunci când geologia planetei noastre arăta mult diferit faţă de ziua de astăzi.

Referitor la toate aceste hărţi, Dr. Charles Hapgood în cartea sa excepţională din 1979 – „Hărţile vechilor regi ai mării” spunea următoarele: „Se pare că informațiile exacte au fost transmise de la oameni la oameni. E posibil ca hărţile să îşi aibă originea într-un popor necunoscut și au fost transmise, probabil prin minoieni și fenicieni, care au fost, timp de o mie de ani și mai mult, cei mai mari marinari ai lumii antice. Avem dovezi că au fost colectate și studiate în marea bibliotecă din Alexandria (Egipt), iar compilațiile au fost realizate de către geografii care au lucrat acolo. Piri Reis a intrat, probabil, în posesia hărţilor din Biblioteca din Alexandria, cea mai importantă bibliotecă din toate timpurile”.

Aceste hărți antice oferă prea multe enigme și întrebări, dar ele sugerează că, cel puțin cu 10.000 – 12.000 de ani în urmă, vechi civilizaţii avansate au existat pe Pământ, ridicând orașe incredibile, realizând fapte incredibile și explorând planeta cu o precizie incredibilă.


Lasă un comentariu