Wow! Coridorul ascuns din Marea Piramidă de la Giza a fost dezvăluit pentru prima dată


Arheologii au lansat imagini din interiorul coridorului care este situat deasupra intrării principale a Marii Piramide de la Giza. Pasajul ascuns, care a fost descoperit pentru prima dată în 2016, folosind o tehnică cunoscută sub numele de muografie, a rămas o enigmă până de curând, când cercetătorii au introdus o mică cameră endoscopică printr-un mic gol din piatră pentru a afla ce se afla înăuntru. Imaginile pe care le-a capturat arată un spațiu din interiorul piramidei, care probabil nu a fost văzut de ochii oamenilor de mii de ani – un coridor de 9 metri lungime și 2,1 metri lățime cu un tavan boltit.

Scopul exact al acestui coridor rămâne neclar – unii arheologi cred că a ajutat la redistribuirea greutății structurii, în timp ce alții cred că ar putea duce la alte spații ascunse. „Vom continua scanarea, așa că vom vedea ce putem face… pentru a ne da seama ce putem afla sub ea, sau doar până la sfârșitul acestui coridor”, a spus Mostafa Waziri de la Consiliul Suprem al Antichităților din Egipt.

Au existat multe speculaţii cu privire la camerele și coridoarele ascunse în cele mai faimoase monumente și morminte din Egipt de-a lungul anilor și este plăcut să vezi această speculaţie  confirmată în acest fel. Va fi interesant de văzut ce altceva, dacă este ceva, se află mai departe de-a lungul pasajului.


Lasă un comentariu