A participat la siluiri de femei, la crime şi-l blestema pe Dumnezeu la fiecare masă. Şi-l chema…papa Benedict al IX-lea!


Biserica Catolică a avut mai mulţi papi care, în mod categoric, nu fac cinste creştinismului. În acest articol veţi citi despre un papă ce nu ar putea fi considerat în nici într-un caz „Vicarul lui Iisus Hristos”. E vorba de papa Benedict al IX-lea, singurul papă care şi-a vândut scaunul pentru o sumă de bani şi singurul care a fost papă în 3 ocazii: între 1032 şi 1044, timp de o lună în 1045 şi între 1047 şi 1048.

Benedict al IX-lea a ajuns papă la doar 20 de ani (!), cu ajutorul banilor tatălui său, Alberic al III-lea, conte de Tusculum, un om foarte puternic şi influent în acea perioadă, care a cumpărat voturile electorilor papali. De fapt, familia conţilor de Tusculum dăduse până atunci numai puţin de 5 papi, papalitatea devenind un fel de afacere de familie.

Tânărul Benedict, obsedat după bani şi putere, a scos la vânzare o mulţime de posturi deţinute de papalitate. Mai mult decât atât, acest papă a participat la mai multe orgii, şi se spune că, la fiecare masă, îl blestema pe Dumnezeu şi toasta pentru Diavol! În plus, Desiderius de Monte Cassino, un contemporan al lui Benedict, care a devenit mai târziu papă sub numele de Victor al III-lea, scria că Benedict al IX-lea comisese o „mulţime de crime, vio*luri şi acte mişeleşti”. „Reprezentantul lui Iisus Hristos” pe Pământ (cum mai erau cunoscuţi papii), devenise un fel de „reprezentant al Satanei”.

Acţiunile sale i-au revoltat pe mulţi, dar lui Benedict puţin îi păsa de critici. El cumpărase o bună parte din aristocraţia romană, aşa că, având spatele asigurat, putea face ce dorea. Totuşi, el avu parte de o serie de răscoale şi confruntări armate…oamenii pur şi simplu nu mai putea accepta un „diavol” pe Scaunul Sf.Petru. Prin 1044, Benedict al IX-lea s-a mai săturat să mai fie papă, aşa că-şi vându scaunul naşului său, pentru o anumită sumă de bani.

În ultimii ani ai vieţii sale, Benedict, dându-şi seama de greşelile făcute în timpul vieţii, s-a călugărit la Mănăstirea Santa Maria di Grottaferrata, cerând iertarea lui Dumnezeu. El a murit acolo în 1065. Nu ştiu dacă Dumnezeu l-a mai putut ierta…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock