Oraşul pierdut al giganţilor s-ar putea afla ascuns în jungla ecuadoriană! Arheologii au găsit piramide misterioase şi artefacte uriaşe ce au fost folosite de o rasă de fiinţe gigante!


piramida din jungla ecuadorianaExistă mii de legende şi mituri străvechi, din toate colţurile lumii, care vorbesc de prezenţa unor giganţi în trecutul îndepărtat al Pământului. Aceste fiinţe erau nu doar îngrozitoare ca înfăţişare, dar şi extrem de puternice. Şi, deşi aceşti giganţi nu mai sunt astăzi pe planetă, se crede că într-o bună zi ei se vor reîntoarce pe Pământ.

Mai multe schelete vechi descoperite de arheologi demonstrează faptul că unii oamenii ce au trăit în timpurile străvechi erau mult mai înalţi decât oamenii din ziua de azi. Iar multe din aceste schelete se pot găsi nu doar în cunoscutele situri arheologice din întreaga planetă, ci şi în multe locuri încă neexploatate din jungle.

În anul 2012, cercetătorul Bruce Fenton a descoperit o piramidă necunoscută aflată într-o regiune îndepărtată din jungla ecuadoriană. În prezent, Fenton şi echipa sa au realizat mai multe investigaţii complexe privind această descoperire incredibilă… se pare că această piramidă face parte dintr-o structură mult mai cuprinzătoare. Bazându-se pe rezultatele acestei cercetări, Fenton crede că întreg complexul ar putea reprezenta „Oraşul pierdut al giganţilor”. Iată ce putem găsi pe site-ul earh4all.net:

„La situl descoperit, există o mare structură piramidală, având o bază pătrată de 80 metri şi o înălţime tot de de 80  de metri, având pereţi înclinaţi. Această structură este creată din sute de blocuri de piatră cu formă iregulată, fiecare din ele cântărind câte 2 tone”, scrie Fanton într-unul din rapoartele sale. Aceste blocuri de piatră au o suprafaţă perfect netedă.

Între blocurile de piatră, se găseşte o substanţă de îmbinare, asemănătoare unui ciment. Cercetătorul crede că aceste construcţii sunt de origine artificială, acestea fiind mult mai vechi decât alte situri ecuadoriene. Aspectul diferit al blocurilor de piatră ascunse indică faptul că acestea au fost „mâncate” de aciditatea ploilor. Echipa a identificat până în prezent mai multe movile ce par a avea o structură piramidală, dar ele nu au fost încă confirmate a fi piramide. Unele blocuri de piatră sunt însă cu adevărat masive, având o greutate de aproape 200 de tone, ceea ce ridică mari probleme de construcţii pentru oamenii din acele vremuri. Aceste „opere de artă” se aseamănă cu cele din Peru (de exemplu, Sacsayhauaman) care deşi arheologii le atribuie indienilor locali, totuşi există o legendă care spune că ele ar fi fost construite de o pasăre gigantică ce a venit din cer! La fel, piramida ascunsă din jungla ecuadoriană pare a fi mai degrabă opera unor extratereştri sau a unor rase superioare de fiinţă, decât un fel de proiect de construcţie local.

piramida jungla ecuadoriana

Interesant îl reprezintă faptul că în jurul zonei acestei piramide se găsesc mai multe artefacte de piatră, ca de exemplu un ciocan de piatră gigant ce îl puteţi vedea în fotografia de mai jos. Aceste instrumente ar putea fi extrem de dificil de folosit de către fiinţe cu mărimi normale (ca ale noastre), ceea ce duce la suspiciunea că aici s-ar putea găsi locul uneia dintre oraşele legendare ale giganţilor, binecunoscute în miturile ecuadoriene şi amazoniene. În general, indienii localnici sunt mici de statură, neavând mai mult de 1,60 de metri înălţime.

ciocan de piatra

Cercetătorul spune, de asemenea, că a căutat în toate muzeele din Ecuador asemenea artefacte de mărimi uriaşe, dar ele nu au putut fi găsite nicăieri, şi asta pentru că ele nu aparţin civilizaţiei incaşe, ci uneia necunoscute, cea a giganţilor.

Locul mai trebuie explorat, iar echipa lui Fenton speră să găsească dovada „supremă” a existenţei „Oraşului pierdut al giganţilor”: scheletele de giganţi.


Lasă un comentariu