NASA încearcă să descifreze enigma unor geoglife uluitoare din Kazahstan! Printre ele, se află şi geogliful zvasticii, vechi de 8.000 de ani!

  •  
  •  
  •  
  •  

Kazahstan zvasticaOamenii de ştiinţă de la NASA încearcă să descifreze enigma a peste 260 de geoglife situate în Kazahstan, iar printre ele se află şi inconfundabila zvastică.

Zvastica, menționată de asemenea ca şi gammadion, este unul dintre cele mai vechi și cele mai răspândite simboluri de pe planeta Pământ. Și dacă aţi crezut că este un simbol care reprezintă răul și moartea (pentru că a fost folosit de nazişti), greșiţi foarte multe. Pentru a fi mai clar, simbolul zvasticii înseamnă pace și prosperitate, deci este un simbol foarte pozitiv. De fapt, „zvastica” este un cuvânt sanscrit care înseamnă „ceea ce este bun” sau „totul este bine”, dar unii îl traduc ca şi „obiect norocos sau de bun augur”; oricare ar fi traducerea, este un simbol foarte pozitiv.

În jainism, religia şi şcoala filosofică indiană opusă brahmanismului, zvastica este singurul simbol sfânt, considerat un semn aducător de noroc, şi de aceea e prezent pe toate templele şi cărţile sfinte. Ceremoniile religioase din cadrul acestui cult încep şi se termină, totdeauna, cu crearea unei zvastici din boabe de orez, în jurul altarului. Pe o plăcută aztecă, descoperită în Mexic, este reprezentată o zvastică puţin diferită de cea pe care o cunoaştem în mod curent. Ea are la braţele crucii câte un vârf de săgeată care arată că forţele universale, pe care le reprezintă, nu sunt moarte, ci sunt în continuă acţiune, cercul care se obţine prin rotirea imaginară a acestor braţe simbolizând Universul.

Revenind la geoglifele din Kazahstan, numeroase teorii au început să iasă la suprafață despre aceste simboluri ce au între 90 și 400 de metri în diametru. Ele au fost găsite de Dmitri Dey în 2007, și până acum nimeni nu a fost în măsură să explice cu exactitate originea lor, sensul, scopul și vârsta exactă. Totuşi, în ceea ce priveşte vârsta geoglifelor, oamenii de ştiinţă au început să facă o estimare a lor, cel puţin pentru unele dintre ele. De exemplu, geogliful cu zvastica are cel puțin 8.000 de ani vechime, fiind astfel unul dintre cele mai vechi simboluri descoperite vreodată pe planeta noastră.

Pentru a rezolva misterele rămase, cercetătorii s-au alăturat cu astronauţii de la bordul Stației Spațiale Internaționale, care au fotografiat geoglifele misterioase din Kazahstan. Potrivit descoperitorului acestora, geoglifele au fost realizate de către o civilizație antică, pentru a cuantifica mişcarea zilnică a Soarelui, în timp ce zvastica ar fi putut fi folosită ca un fel de simbol norocos.

În timp ce oamenii de ştiinţă așteaptă noi date de astronauții de pe bordul Stației Spațiale Internaționale, numeroase echipe de cercetători încearcă să facă o analiză comparativă pentru a găsi similitudini între aceste desene uriașe din Kazahstan și şi celebrele linii Nazca. Toată problema e faptul că toate aceste geoglife nu pot fi văzute decât de sus, din spaţiu, ceea ce te face să-ţi pui întrebări cu privire la adevăratul lor scop.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page