Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Mesajul secret din ceasul de aur al preşedintelui american, Abraham Lincoln


Pe 13 aprilie 1861, Jonathan Dillon, un imigrant irlandez și ceasornicar, a inscripţionat un mesaj ascuns în ceasul de buzunar al preşedintelui Abraham Lincoln. Angajat de către bijutierii G.M. Galt and Co în Washington, Dillon a reparat ceasul preşedintelui american chiar în ziua în care a început Războiul Civil din SUA. Mesajul a rămas ascuns până în 2009, când Organizaţia Smithsonian a deschis ceasul.

Inscripția lui Dillon e următoarea: „Primul foc a fost tras. Sclavia este moartă. Slavă Domnului că avem un președinte care cel puțin va încerca”. Dillon nu l-a întâlnit niciodată pe preşedintele american, iar Lincoln nu a văzut niciodată mesajul ascuns în orologiul lui.

În anii 1850, Lincoln a cumpărat ceasul de buzunar de aur de la George Chatterton, un bijutier din Springfield, Illinois. Lincoln nu a vrut niciodată să pară ostentativ, dar ceasul de aur a fost un semn al carierei sale prestigioase în drept. În 1958, strănepotul președintelui, Lincoln Isham, a donat ceasul organizaţiei Smithsonian.

Vă reamintesc că Lincoln a fost asasinat în 1865, în timp ce se afla la teatru. Lincoln a fost plasat în mod constant atât de istorici cât și de public între cei mai mari președinți ai SUA.