O mare enigmă: unde au dispărut neanderthalienii?


Neanderthalienii au fost o rasă de hominizi care s-a dezvoltat alături de oamenii timpurii. Au apărut pentru prima dată în Africa cu aproximativ 700.000 de ani în urmă și au migrat încet în Europa și Orientul Mijlociu. Ei împărtășeau aproape toate aceleași clasificări genetice cu Homo sapiens (rasa noastră), dar diferă în categoria finală, ca şi specie (Homo neanderthalensis). După aproximativ 40.000 de ani de împărțire a teritoriului cu oamenii în Europa, oamenii de Neanderthal s-au stins, în timp ce Homo sapiens a continuat să evolueze. Dar, de ce nu au supraviețuit oamenii de Neanderthal?

Teoria #1: Nu erau suficient de deștepți. Există de mult timp ideea că oamenii de Neanderthal nu erau foarte inteligenți, dar descoperirile recente sugerează că oamenii de Neanderthal aveau cap și creier mai mari decât oamenii.

Teoria #2: Nu erau vânători pricepuți. O afirmaţie neadevărată. Se pare că instrumentele folosite de oamenii de Neanderthal erau de fapt mai eficiente decât cele create de primii oameni. De asemenea, se crede că oamenii de Neanderthal au avut control asupra focului înainte de Homo sapiens.

Teoria #3: Nu puteau comunica bine. Studii recente i-au condus pe unii cercetători la concluzia că vocile folosite de oamenii de Neanderthal nu erau mormăituri incoerente, așa cum s-a crezut cândva, ci sunete ascuțite și melodice și că mijloacele lor de comunicare ar fi putut fi o combinație de limbaj, ton și cântec.

Neanderthalienii erau mai scunzi și mai lați decât Homo sapiens. Africanii nativi, ai căror strămoși nu au trăit niciodată alături de oamenii de Neanderthal în Europa, nu au ADN de Neanderthal în genomul lor, dar aproape toți ceilalți oameni au. Aşadar, când ultimul dintre Neanderthalieni a dispărut cu aproximativ 25.000 de ani în urmă, este posibil ca această populaţie să se fi asimilat deja în populația umană mai mare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO