În Egipt, au fost descoperite mumii egiptene cu „limbi” de aur


Arheologii au descoperit mai multe mumii cu ceea ce par a fi limbi” făcute din folie de aur. Cele trei mumii – un bărbat, o femeie și un copil – au fost descoperite în interiorul a două morminte din situl arheologic Oxyrhynchus, care este situat la aproximativ 160 de km sud de Cairo (Egipt). Când au deschis mormântul femeii și al copilului, arheologii au descoperit că o mare parte din conținut fusese îndepărtat de jefuitorii de morminte cu ceva timp în urmă.

Locul de înmormântare al bărbatului, pe de altă parte, a fost complet neatins. „Acest lucru este foarte important, pentru că este rar să găsești un mormânt care este complet sigilat”, a spus Esther Pons Mellado, de la şantierul arheologic Oxyrhynchus. Toți trei au fost îngropați în sarcofage de calcar, iar mormântul bărbatului conținea și o serie de artefacte, inclusiv borcane canopice (care ar fi conținut organele sale), amulete și mărgele.

Totuși, lucrul cel mai intrigant dintre toate a fost descoperirea faptului că toți trei au fost echipați cu „limbi” făcute din folie de aur – cel mai probabil în credința că acest lucru le-ar fi permis să vorbească cu zeii în viața de apoi. În timp ce deocamdată identitățile acestor trei indivizi rămân necunoscute, arheologii speră că săpăturile ulterioare de la fața locului vor ajuta la dezvăluirea mai multor lucruri despre ei.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com (Commons Creative – free)

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO