Mormântul unui războinic-gigant a fost descoperit în Germania


În Germania s-au descoperit nişte morminte neobișnuite, în care s-au găsit, printre altele, scheletele a trei cai, a unei vrăjitoare și a unui războinic uriaș.

În total au găsite 15 morminte, despre care se spune că datează din epoca merovingiană, o eră care se spune că datează din secolul al 5-lea până în anul 751 d.Hr. Mormintele se aflau în apropierea unui cimitir din Theiben (Germania), în timpul consolidării unei şosele. Arheologii care au lucrat în această zonă au găsit o femeie care a fost îngropată cu o bară de fier în piept, sugerând că ea ar fi putut fi o vrăjitoare; de asemenea, au descoperit un războinic uriaș și scheletele mai multor cai.

Gigantul găsit cu o sabie şi o suliţă era probabil un războinic

Scheletul unui bărbat ce avea vreo 2 metri înălțime a fost găsit, iar acesta era foarte înalt pentru timpul în care a trăit, putând fi clasificat ca şi gigant. Omul a fost îngropat cu o sabie și o suliță, iar arheologii cred că poate a fost un războinic sau conducătorul unui trib. Îmbrăcămintea lui era închisă cu ajutorul unei broșe.

Mormântul vrăjitoarei

Una dintre cele mai surprinzătoare descoperiri arheologice a fost aceea a unei femei care avea circa 18 ani şi care a fost îngropată cu fața în jos, cu mâinile legate, şi cu o bară de fier împunsă în piept. Arheologii spun că ea a fost îngropată astfel pentru a se asigura că sufletul ei nu iese din mormânt. Poate că fata avea malformaţii sau poate că avea abilități speciale care nu puteau fi explicate de oameni și astfel ea era privită ca o vrăjitoare.

blank

De asemenea, în acelaşi sit arheologic au fost trei schelete de cai, iar arheologii cred că aceştia au fost îngropaţi în același loc, pentru ca sufletele celor morţi să poată călători în cealaltă lume.


Lasă un comentariu