Australia de Sud a fost zguduită de zgomote şi cutremurături puternice pe care oamenii de ştiinţă nu reuşesc să le explice


În primele ore ale dimineții de sâmbătă, 2 septembrie 2017, sute de oameni din Adelaide, în Australia de Sud, au fost treziți de zgomotul unei explozii puternice și de mai multe cutremurări puternice la nivelul solului. Geoscience Australia, o agenție guvernamentală care monitorizează activitatea seismică, a raportat inițial un cutremur de magnitudine de 1,4 grade pe scara Richter în zonă. Cu toate acestea, după câteva ore, aceste rapoarte au fost scoase de pe site-ul agenţiei fără explicații.

Locuitorii din Adelaide au scris pe Internet, pentru a împărtăși experiențele lor și pentru a căuta o explicație pentru cutremurări și zgomot. O postare de pe Internet detaliază modul în care și animalele de casă au fost îngrozite de incident: „Da. Sigur s-a auzit. M-am trezit la ora 2 dimineața. Era un zgomot ciudat, cu ferestrele tremurând. Pisica mea a înnebunit. N-am mai auzit ceva de genul asta. M-am speriat!”

Seismologul David Love, de la Geoscience Australia, a declarat pentru ABC News Australia că unele „perturbări meteorologice necunoscute” ar putea fi cauza pentru acest incident și că Geoscience Australia încă investighează evenimentul: „Pot confirma că nu este cu siguranță un cutremur; exact ce-a fost, încă nu știm, dar am înregistrat-o pe o mulțime de instrumente”.

Nu au fost raportate victime în timpul evenimentului. Unele agenții guvernamentale au explicat evenimentul ca fiind un tunet, dar mulți locuitori nu cred acest lucru, spunând că tunetul nu face un asemenea zgomot. Ca alte explicaţii au fost citate fenomene meteorologice anormale, cum ar fi inversiile de temperatură, dar pentru moment nu există explicații oficiale. „Inversarea temperaturii” pare a fi o nouă explicație pentru orice sunete anormale.

Cum Coreea de Nord testează tehnologia armei nucleare nu departe de continentul australian, ar putea aceste cutremurături să fie efectul unor detonări nucleare subterane? Totul e posibil, dar misterul încă rămâne…


Lasă un comentariu