Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Jack Despuietorul, criminalul feroce ce a terorizat femeile din Londra, la 80 de ani după Jack Spintecătorul

174

blankTimp de 12 luni, cartierele din vestul Londrei au fost terorizate de un ucigaş în serie, poreclit Jack “Despuietorul” (Jack the Stripper). La fel ca predecesorul său, Jack Spintecătorul (Jack the Ripper), şi el îşi alegea victimele dintre prostituate şi nici el n-a putut fi depistat de poliţie. Jack “Despuietorul” îşi lăsa victimele dezbrăcate şi le scotea unul sau mai mulţi dinţi din faţă.

Prima victimă nu avea nicio haină pe ea…

Groaza stârnită de acest criminal a început pe data de 2 februarie 1964, când pe malul Tamisei, în apropiere de podul Hammersmith din vestul Londrei, a fost găsit cadavrul Hannei Tailford. Femeia nu avea nicio haină pe ea, cu excepţia ciorapilor rulaţi până la glezne şi a sutienului, care îi fusese îndesat în gură pentru a o împiedica să ţipe. Hannah, o femeie în vârstă de 30 de ani, sosise la Londra din Heddon-on-the-Wall, ţinutul Norththumberland. Înainte dusese o viaţă dezorganizată, practicând adesea orgii. Poliţia a găsit în locuinţa ei aparate de fotografiat şi dispozitive de iluminat pentru realizarea unor fotografii compromiţătoare în timpul orgiilor. Una din ipoteze presupunea că motivul crimei fusese şantajul. În timpul anchetei a reieşit că ultima dată fusese văzută cu nouă zile înainte de crimă. Medicul legist a descoperit că femeia era gravidă.

LockwoodCrimele lui Jack “Despuietorul” nu se opresc aici

A doua victimă a lui Jack “Despuietorul”, Irene Lockwood, în vârstă de 25 de ani, a fost descoperită în data de 8 aprilie, lângă Duke’s Meadow, din Chiswick, tot pe malul Tamisei, cu 274 de metri mai sus de locul unde fusese găsit cadavrul lui Hannah. Poliţia credea că motivul crimei a fost tot şantajul, dar apoi s-a prezentat un bărbat care si-a asumat crima. El a făcut o descriere exactă a cadavrului lui Irene, pe baza căreia a fost pus sub acuzare. Dar, în timpul procesului, Jack “Despuietorul” a comis o nouă crimă şi acuzatul a fost achitat, iar asasinul a intrat din nou în anonimat.

Celei de-a treia victime îi fusese scoşi patru dinţi din faţă

Cea de a treia victimă a fost scoţiana Helen Barthelemy, o tânără suplă, în vârstă de 22 de ani, care fusese trapezistă la circ, iar acum făcea striptease la Golden Mile, lângă Blackpool. Cadavrul ei a fost descoperit pe data de 24 martie, în cartierul Brentfort, Londra. De data aceasta, poliţia a găsit noi probe utile pentru mersul anchetei. Spre deosebire de celelalte cazuri, acest cadavru nu a fost găsit pe malul apei, ci într-un loc retras. Şi ea fusese dezbrăcată după ce a murit, îi lipseau patru dinţi din faţă şi avea pe corp urme de vopsea pulverizată. Poliţia a cercetat toate atelierele si garajele din zonă, unde se utiliza astfel de vopsea, şi a solicitat şi ajutorul populaţiei. Se pare că acest lucru l-a speriat puţin pe asasin, pentru că timp de trei luni nu a mai comis nici o crimă.

Şi cea de-a patra victimă avea urme de vopsea…

Cea de a patra victimă a “Despuietorului” a fost Mary Fleming, în vârstă de 30 de ani, al cărei cadavru a fost găsit în data de 14 iulie, rezemat de uşa unei case particulare din Chiswick. Era complet dezbrăcată şi pe corp avea urme de vopsea. Cadavrul fusese descoperit în zorii zilei, de către un şofer care locuia peste drum de casa respectivă. Muncitorii care lucrau în schimbul de noapte la o fabrică din apropiere au relatat că în noaptea respectivă au auzit zgomotul portierei unei maşini.

Peste câteva minute, maşina a demarat în trombă, aşa încât muncitorii care priveau pe geamul murdar al atelierului n-au putut observa numărul de înregistrare al automobilului. Specialiştii din Scotland Yard au descoperit că urmele de vopsea aveau calitatea şi culorile utilizate în atelierele de vopsitorie auto. Se presupunea că aceste cadavre au fost ţinute un timp în apropierea unui atelier de tinichigerie şi vopsitorie auto.

Panica a pus stăpânire pe locuitorii cartierelor londoneze. Majoritatea femeilor nu îndrăzneau să iasă pe ştradă după lăsarea întunericului, iar prostituatele se plimbau doar în grupuri de câte două-trei.

Victima nr.5…

Cea de a cincea victimă a fost găsită în ziua de 25 noiembrie sub o grămadă de gunoi, în parcarea de pe strada Hornton din Kensington. Fata fusese văzută pentru ultima oară în data de 25 octombrie. Tânăra în vârstă de 20 de ani, pe nume Margaret McGowan, îşi petrecuse seara dinaintea dispariţiei cu o altă prostituată, Kim Taylor. A consumat 19 pahare de whisky înainte de a ieşi la agăţat, pe Portobello Road. Au fost luate de doi bărbaţi, în două maşini separate, şi s-au înţeles să se întâlnească toţi patru pe Chiswick Green. La intersecţia cu Bayswater Road, Kim şi partenerul ei au pierdut urma celeilalte maşini şi nu au mai văzut-o niciodată pe Margaret.

Şi ultima victimă…

La aproape un an de la uciderea Hannei Tailford, “Despuietorul” a comis ultimul său asasinat. Bridget “Bridie” O’Hara a dispărut la 11 ianuarie 1965. în seara respectivă, trecuse pe la hotelul Sheperd’s Bush, fapt confirmat de mai multe cunoştinţe cu care a discutat. Se pare că a murit la puţin timp după ora 23,00, ora închiderii, dar cadavrul tinerei de 28 de ani a fost găsit doar în data de 16 februarie, în spatele unui atelier situat lângă calea fefată. Femeia fusese sugrumată, dar se pare că o bucată de vreme cadavrul fusese ascuns şi doar ulterior abandonat în locul cu pricina, cu puţin timp înainte să fie descoperit.

La fel ca în cazurile precedente, şi pe trupul ei au fost găsite urme de vopsea, dar, în afară de acestea, se mai vedeau şi câteva pete de ulei de maşină, ceea ce dovedea că ascunzătoarea cadavrului putea fi într-un atelier mecanic. Inspectorul şef John du Rose, şeful brigăzii Omucideri, a trimis mai mulţi detectivi să cerceteze atelierele, uzinele şi service-urile din zona de vest a Londrei, unde ar fi putut fi păstrat cadavrul lui Bridie. Poliţia a notat numerele de înmatriculare ale automobilelor care urmăreau prostituatele, iar şoferii lor au fost chemaţi la sediu pentru audieri.

Pentru a avea un impact psihologic mai mare asupra populaţiei, John du Rose a făcut publicitate cazului, sugerând că este pe urma temutului criminal. Poliţiştii au reuşit să descopere clădirea unde fuseseră ascunse cadavrele lui Helen şi Bridie. Aceasta se afla în apropiere de depozitele industriale Heron din Akton, în spatele unei fabrici şi în vecinătatea unui atelier de vopsitorie. Du Rose şi-a concentrat toate forţele pe această arie, însă criminalul a reuşit să scape. La început, au crezut că au reuşit doar să-l sperie, însă în curând s-a constatat că asasinatele încetaseră definitiv.

Adevăratul criminal a fost un paznic care s-a sinucis?

Ca un adevărat profesionist, du Rose a verificat toate cazurile de sinucideri, morţi subite şi arestări, care au avut loc după moartea lui Bridie. În final, a declarat că principalul suspect era un bărbat de 45 de ani, domiciliat într-un cartier din sudul Londrei, care lucra la o firmă de pază din vestul Londrei. Bărbatul lucra pe o furgonetă şi printre clădirile pe care le verifica, figura şi un atelier de vopsitorie. La puţin timp după moartea lui Bridie, bărbatul s-a sinucis, lăsând următorul mesaj: “Nu mai suport tensiunea”.

Din consideraţie pentru familia suspectului, foarte impresionată de sinucidere, poliţia nu a dat publicităţii numele său. Să fi fost într-adevăr Jack “Despuietorul”? Probabil că nu se va afla niciodată.

Orgoni Crystal