Tatăl preşedintelui american John F. Kennedy a făcut afaceri cu Hitler! Care sunt adevăraţii vinovaţi pentru cel de-al doilea război mondial?


Joseph Kennedy (1888 – 1969) a fost un om de afaceri american, investitor și politician cunoscut pentru funcțiile sale înalte din guvernul Statelor Unite. El a fost tatăl celebrului John F. Kennedy, preşedinte american, asasinat la Dallas, în 1963.

Deşi se spune că John Kennedy a fost un „preşedinte-înger” al Statelor Unite, nu acelaşi lucru se poate afirma despre tatăl lui, Joseph Kennedy, care nu a fost tocmai uşă de biserică, având legătură cu naziştii. Joseph Kennedy Sr. a fost atât de vestit pentru atitudinea sa pro-germană înaintea şi în timpul celui de-al doilea război mondial încât a fost rechemat din postul de ambasador al Statelor Unite în Marea Britanie. Potrivit scenaristului evreu Ben Hecht, Kennedy a convocat 50 de producători majori de la Hollywood, toţi evrei, şi le-a cerut să nu protesteze public împotriva lui Hitler şi să nu facă filme împotriva dictatorilor Axei, sub pretextul că acest lucru ar putea împiedica victoria împotriva Axei şi i-ar convinge pe oameni că războiul a fost declanşat împotriva evreilor.

În anul 1939, Kennedy a acceptat să zboare la Paris pentru o întâlnire la nivel înalt cu Helmuth Wohlthat, mâna dreaptă a lui Goring, pentru discuţii care includeau şi un împrumut în aur acordat lui Hitler. Întrevederea a fost pregătită de James D. Mooney de la General Motors, cel care avea să fie răsplătit de Hitler pentru servicii aduse celui de-al Treilea Reich. Întâlnirea dintre Kennedy şi Wohlthat a fost anulată în ultimul moment de preşedintele Roosevelt. Kennedy a aranjat însă ca Wohlthat să vină la Londra.

Cei doi s-au întâlnit la Berkley Hotel pe data de 9 mai 1939 şi se spune că au căzut la o înţelegere. Roosevelt s-a înfuriat îngrozitor. Începând din acel moment, MI5, serviciul secret britanic, a început să-l urmărească pe Kennedy, suspectându-l de coalizare cu duşmanii Marii Britanii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock