Tatăl preşedintelui american John F. Kennedy a făcut afaceri cu Hitler! Care sunt adevăraţii vinovaţi pentru cel de-al doilea război mondial?


Joseph Kennedy (1888 – 1969) a fost un om de afaceri american, investitor și politician cunoscut pentru funcțiile sale înalte din guvernul Statelor Unite. El a fost tatăl celebrului John F. Kennedy, preşedinte american, asasinat la Dallas, în 1963.

Deşi se spune că John Kennedy a fost un „preşedinte-înger” al Statelor Unite, nu acelaşi lucru se poate afirma despre tatăl lui, Joseph Kennedy, care nu a fost tocmai uşă de biserică, având legătură cu naziştii. Joseph Kennedy Sr. a fost atât de vestit pentru atitudinea sa pro-germană înaintea şi în timpul celui de-al doilea război mondial încât a fost rechemat din postul de ambasador al Statelor Unite în Marea Britanie. Potrivit scenaristului evreu Ben Hecht, Kennedy a convocat 50 de producători majori de la Hollywood, toţi evrei, şi le-a cerut să nu protesteze public împotriva lui Hitler şi să nu facă filme împotriva dictatorilor Axei, sub pretextul că acest lucru ar putea împiedica victoria împotriva Axei şi i-ar convinge pe oameni că războiul a fost declanşat împotriva evreilor.

În anul 1939, Kennedy a acceptat să zboare la Paris pentru o întâlnire la nivel înalt cu Helmuth Wohlthat, mâna dreaptă a lui Goring, pentru discuţii care includeau şi un împrumut în aur acordat lui Hitler. Întrevederea a fost pregătită de James D. Mooney de la General Motors, cel care avea să fie răsplătit de Hitler pentru servicii aduse celui de-al Treilea Reich. Întâlnirea dintre Kennedy şi Wohlthat a fost anulată în ultimul moment de preşedintele Roosevelt. Kennedy a aranjat însă ca Wohlthat să vină la Londra.

Cei doi s-au întâlnit la Berkley Hotel pe data de 9 mai 1939 şi se spune că au căzut la o înţelegere. Roosevelt s-a înfuriat îngrozitor. Începând din acel moment, MI5, serviciul secret britanic, a început să-l urmărească pe Kennedy, suspectându-l de coalizare cu duşmanii Marii Britanii.