Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Magicianul Ruggieri şi premoniţia sa fatală asupra reginei franceze Caterina de Medici: „Feriţi-vă de Saint-Germain, el vă va aduce moartea!”


Imagine: prelucrare proprie

Caterina de Medici (din Florenţa) a fost o faimoasă regină a Franţei din secolul al XVI-lea. După ce soţul ei, regele francez Henric al II-lea, muri în 1559, după un accident de turnir, a urmat o perioadă în care conducătorii Franţei au fost fiii reginei Caterina, însă, de facto, adevăratul stăpân era energica femeie florentină.

Ca şi alţi nobili din acele vremuri, Caterina credea în vrăjitori şi magicieni. Vestitul Nostradamus i-a ghicit, în 1555, moartea soţului ei, acest eveniment chiar având loc în toate detaliile prezise, 4 ani mai târziu. Totuşi, magicianul ei preferat rămânea Ruggieri. Acesta i-a făcut reginei, în 1560, o serie de premoniţii despre ce se va întâmpla cu ea în viitor.

Cu oglinda sa magică, Ruggieri îi prevesti reginei că peste câteva săptămâni fiul ei, regele Francisc al II-lea, va muri, lucru care s-a şi întâmplat. La urmă, Ruggieri mai făcu o ultimă profeţie: „Feriţi-vă de Saint-Germain, el vă va aduce moartea!”

Caterina de Medici nu uită niciodată nici oglinda magică şi nici prezicerea ce i se făcuse. Ea îşi continuă viaţa aventuroasă, dar se feri de Luvru, pentru a nu se apropia de biserica Saint-Germain-l’Auxerrois. De asemenea, ea părăsi castelul Saint-Germain, din apropierea Parisului.

În 1589, fiind foarte bolnavă, Caterina de Medici socoti că e bine să se pregătească pentru un sfârşit creştinesc. Aflându-se la castelul său de la Blois, ea a trimis după preotul la care se mărturisea de obicei. Din nefericire, acesta nu fu găsit şi, în locul lui, îi fu adus primul preot întâlnit pe coridoarele palatului. După ce o ascultă, preotul îi dădu împărtăşania; atunci ea îl întrebă cine este:
– Sunt abatele de Chablis…
– Dar cum vă numiţi? – întrebă regina.
– Julien de Saint-Germain…
Caterina scoase un suspin prelung şi, cu o voce liniştită, murmură:
– Atunci sunt pierdută…

Câteva ore mai târziu, îşi dădea ultima suflare. Prevestirile magicianului o urmăriseră până în ultimele clipe de viaţă.