Misteriosul „Sul de cupru” de la Marea Moartă şi legătura sa cu faraonul-extraterestru Akhenaton


Între 1947 și 1956, mai multe scrieri religioase antice scrise în limba ebraică au fost găsite la Qumran, în Israel. Scripturile sunt cunoscute pe scară largă ca Manuscrisele de la Marea Moartă. Dintre aceste manuscrise, cel mai diferit și mai ciudat este „Sulul de cupru”, care a fost găsit în Peştera nr.3. Se crede că acest sul este cel mai vechi fragment biblic până în prezent. Pe de altă parte, sulul de cupru este singurul script antic existent care a fost realizat pe metal (foiţă de cupru) şi nu pe pergament (piele) sau papirus, fiind acum expus la Muzeul Jordan din Amman (Iordania).

În 1956, când arheologul englez John M. Allegro a descifrat pentru prima dată acest manuscris, el a dezvăluit că era un fel de listă enigmatică, care conținea locațiile secrete ale unor comori ascunse. Se menționează astfel de 64 de locaţii ale acestor comori, care ar valora actualmente impresionanta sumă de 200 de miliarde de dolari.

Mulți cred că sulul de cupru a fost creat și adus din Ierusalim, deoarece se menționează de mai multe ori „Casa lui Dumnezeu”. Mulți și-au petrecut viața încercând să găsească comoara pierdută în Ierusalim, dar nu a fost găsită niciodată. Poate că comoara pierdută a sulului de cupru este încă ascunsă undeva în Ierusalim sau poate zace într-o altă parte secretă a acestei lumi.

Renumitul arheolog Robert Feather cercetează de câteva decenii Sulul de cupru de la Marea Moartă. El spune că acest sul este alcătuit din cupru pur 99,9%, care se găsește într-un singur loc în această lume, și anume în Egipt. Prin urmare, domnul Feather crede că sulul de cupru nu a fost de fapt realizat în Ierusalim, ci cumva a venit din Egipt, care este la 1000 km distanță de locul descoperirii.

Mai târziu, când a fost analizat mai bine, s-au găsit câteva cuvinte egiptene precum „Nahal”, „Haktag”, etc., fiecare dintre ele înseamnă literal „râu mare”. Dar Ierusalimul nu avea râuri în apropierea lui; de fapt, a existat doar un singur râu extrem de cunoscut în regiune, în istoria antică, şi anume Nilul, care se ştie că este situat în Egipt.

Pentru a face lucrurile şi mai ciudate, domnul Feather a descoperit că primele 10 litere grecești găsite în sul transmit în secret numele de „Akhenaton”. Și și-a dat seama că sulul de cupru vorbea de fapt despre un oraș egiptean antic numit „Amarna”, care era capitala faraonului Akhenaton la vremea sa.

Se crede că Akhenaton a fost singurul faraon necredincios din Egipt care a negat toți zeii, spunând că „Dumnezeu este unul și acesta este Aton”, ceea ce înseamnă „Soarele” în limba greacă. Istoricii antici cred că „Aton” nu era doar un zeu simbolic, el era singurul zeu pe care Akhenaton sau ceilalți egipteni îl văzuseră pe cer cu proprii lor ochi. Akhenaton și ceilalți ateniști obișnuiau să se închine unui glob al Soarelui. Putem vedea încă globul din cer în unele arte murale antice din Egipt.

Potrivit teoreticienilor astronauților antici, imaginea înfățișează o minge ciudată care vine dintr-o altă lume, mai probabil un obiect extraterestru precum un OZN sau o navă extraterestră sferică. În epoca egipteană antică, înainte ca Akhenaton să devină faraon, egiptenii obișnuiau să-și trateze faraonul ca pe un zeu, în ciuda faptului că știau că ei nu erau avatarul lui Dumnezeu. Dar Akhenaton și-a schimbat total sistemul de credințe, remarcându-se pe sine drept „Dumnezeul viu”.

Akhenaton a fost într-adevăr cel mai diferit personaj din istoria egipteană. Craniul lui era mai lung decât al oricărei alte persoane obișnuite, abdomenul îi era în afara corpului, iar picioarele erau prea subțiri. Datorită acestei înfățișări neobișnuite, mulți credeau că el nu era din această lume. Şi mai ciudat, ultima parte a vieții lui a fost la fel de misterioasă ca și sulul de cupru descoperit.

După moartea faraonului Akhenaton, egiptenii au făcut un mare efort pentru a elimina complet existența lui din istoria Egiptului. În acest proces, ei au îndepărtat toate numele și imaginile inscripționate ale lui Akhenaton de pe fiecare zid al templului. Până acum nu a fost descoperit mormântul lui Akhenaton; unii cred că acest faraon a dispărut din această lume, fără să lase vreo urmă, exact ca patriarhul Enoh.


Lasă un comentariu