Genomul faraonului Akhenaton i-au făcut pe oamenii de ştiinţă să se întrebe dacă acesta n-a fost în vechime vreun hibrid…


Atunci când i s-a descoperit scheletul, aspectul fizic al faraonului Akhenaton, în special, s-a remarcat ca fiind unic, prezentând caracteristici neobișnuite, cum ar fi ochi în formă de migdale, un abdomen mic, membre zvelte și un craniu alungit.

Pe lângă trăsăturile sale fizice, ADN-ul lui Akhenaton s-a dovedit și ieșit din comun. În 2015, o echipă condusă de Stuart Fleischmann, profesor asistent de genomică comparativă la Universitatea Cairo, a efectuat un studiu de 7 ani pentru a cartografi genomurile a 9 faraoni egipteni antici. În timp ce 8 mostre au fost în întregime tipice, genomul lui Akhenaton, al nouălea faraon, a fost unul neobișnuit.

Studiul asupra țesutului osos din craniul lui Akhenaton a relevat diferențe fundamentale și o densitate mult mai mare decât alte mumii din aceeași perioadă de timp. De fapt, craniul și scheletul lui Akhenaton s-au dovedit a fi de două ori mai dense și durabile decât cele ale oamenilor moderni.

Aceste rezultate ridică întrebări interesante despre adevărata identitate a lui Akhenaton. A fost un hibrid al unui extraterestru, al unui mutant sau al unei ființe de pe altă planetă? Dacă oricare dintre aceste teorii este corectă, este posibil ca extratereștrii antici să fi vizitat Pământul în trecutul îndepărtat, să fi locuit în regiunea Nilului și să interacționeze cu locuitorii locali.


Lasă un comentariu