Călcâiul de aluminiu de la Aiud, un artefact de 20.000 de ani ce n-ar trebui să existe


Există în lume o serie de artefacte, care pur şi simplu nu se încadrează în linia de timp geologică sau istorică, general acceptată. Aceste anomalii străvechi sunt obiecte care sunt foarte vechi, dar care, sub aspectul formei sau construcţiei, par a fi moderne. Dacă istoria curentă a lumii este corectă, atunci ele n-ar trebui să existe. Dar, sunt atâtea exemple de artefacte incredibile, care se găsesc peste tot în lume…încât istoria lumii ar trebui rescrisă.

Printre acestea se numără „călcâiul de aluminiu de la Aiud”. Şi, da, e acelaşi cu Aiudul, un mic oraş din Transilvania (România). În 1974, la est de Aiud, un grup de muncitori de pe malul râului Mureş, au descoperit trei obiecte îngropate în nisip, la 10 metri adâncime. Două din obiecte s-au dovedit a fi oase de mastodonţi, dar al treilea obiect este cu adevărat misterios.

Denumit şi „călcâiul de aluminiu de la Aiud”, acest bloc de metal, sub forma unui călcâi, pare a semăna cu un ciocan fără mâner. Obiectul a fost trimis la Institutul de Arheologie din Cluj-Napoca, pentru a fi examinat. Astfel, s-a descoperit că el cântăreşte peste 2 kg, având două găuri de forme diferite. Obiectul mai conţine, de asemenea, şi două braţe.

Dr. Niederkorn a analizat compoziţia acestui artefact şi a ajuns la concluzia că el este un aliaj de metal foarte complex. 12 elemente s-au reunit pentru a forma „călcâiul de aluminiu de la Aiud”. El este, astfel, alcătuit din: 89% aluminiu, 6,2% cupru, 2,84% siliciu, 1,81% zinc, 0,41% plumb, 0,33% staniu, 0,2% zirconiu, 0,11% cadmiu, 0,0024% nichel, 0,0023% cobalt, 0,0003% bismut şi urme de galiu. În plus, acest obiect straniu este acoperit cu un strat subţire de oxid de aluminiu, care este vechi de cel puţin 300-400 de ani.

Faptul că straniul obiect de metal a fost găsit alături de oasele de mastodonţi ridică multe întrebări. Se ştie că această specie de mamuţi a dispărut în urmă cu 11.000 de ani. Dar, ceea ce îi intrigă cel mai mult pe cercetători o constituie faptul că aluminiul pur n-a fost în stare să fie obţinut de om decât abia în secolul al 19-lea. Aluminiu nu se găseşte liber în natură, ci doar în combinaţie cu alte metale. Procesul de producţie necesită însă o temperatură de 1.000 de grade, iar tehnologia de a-l separa de alte metale a devenit efectivă în jurul anilor 1880.

Deşi stratul de oxid de aluminiu are o vechime de cel puţin 300-400 de ani vechime, sunt alţi specialişti care cred că obiectul poate avea o vechime de minim 20.000 de ani, pentru că a fost găsit alături de două oase de mastodonţi. Alţii au mers şi mai departe şi au presupus că obiectul ar avea o origine extraterestră, făcând parte dintr-un OZN care s-a prăbuşit în râu.

Oricare ipoteză e corectă, un lucru este sigur: „călcâiul de aluminiu de la Aiud” rămâne, cu siguranţă, un mare mister.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO