Cum au distrus bolşevicii criminali bisericile în Rusia? Unele au fost transformate în cinematografe sau muzee!

Odată cu venirea bolşevicilor la conducerea Rusiei, în 1917, a început şi prigoana împotriva bisericilor. Dacă nu sunt dărâmate, bisericile sunt transformate în lăcaşuri seculare.

Astfel, bisericile sunt transformate în hambare, săli de cinematograf sau garaje, iar majoritatea preoţilor sfârşesc în Gulag. De pildă, o biserică din zona Soci devine sediu pentru concursuri de dans, perechile joacă tango sau foxtrott tocmai pe locul altarului.

Catedrala Sf. Isac din St. Petersburg (Leningrad pe timpul bolşevicilor) s-a transformat într-un mare muzeu ateist. În împrejurimile Sevastopolului, o biserică devine muzeu arheologic regional. Pe multe foste biserici atârnă planşe explicative: “Iisus… personaj legendar, care n-a
existat niciodată” În incinta mânăstirii de lângă Starîi-Krîm se aciuiază sloganul “Fără Dumnezeu”.

Într-un orăşel de pe malul Volgăi lumea merge să vadă filme la club. Peliculele vechi se rup des şi atunci se aprinde în fosta biserică o lumină difuză, iar în această lumină se pot contempla chipurile atât de vii şi mâhnite ale sfinţilor de pe pereţi!

În centrul Moscovei e demolată uriaşa Biserică a Sfinţilor Inocenţi, în locul ei urmând să fie edificată o sală gigantică pentru întrunirile Partidului Bolşevic. Numai că lucrările de fundaţie, în proximitatea râului Moscova, erau mereu inundate…Vor circula insistent remarcile moscoviţilor despre un semn divin! Şi locul va deveni bazin de înot şi piscină…

Leave a Comment