De ce unii cercetători spun că Sfinxul are 800.000 de ani vechime, atunci când pe Terra trăia „Homo erectus” – o „maimuţă mai avansată”!?


Egipt este tărâmul unora dintre cele mai mari monumente și sculpturi pe care le-am întâlnit vreodată, iar Marele Sfinx este de departe unul dintre cel mai interesant și mai misterios monument. Însă, cu siguranță nu ştim cât de veche este Marele Sfinx, dar știm că este anterior oricărui alt monument din complexul Giza.

În anul 2015, a fost adusă în discuție o teorie a geologilor ruşi Manichev Viacheslav și Alexander Parkhomenko, deoarece ei aduceau în discuţie faptul că Sfinxul egiptean ar putea avea, până la urmă, o vechime de 800.000 de ani. Această teorie a apărut atunci când s-ar fi găsit dovada faptului că Sfinxul fusese scufundat anterior sub lacurile Nilului. Deci, studiind cu cât timp în urmă aceste lacuri s-ar fi putut răspândi în complexul Giza, scufundând complet locul, s-a concluzionat că Sfinxul are o vechime de cel puțin 800.000 de ani. Lacurile s-au retras din zonă în epoca Pleistocenului, care a fost acum aproximativ 800.000 de ani.

Studii ale climatologilor germani Rudolph Kuper și Stefan Kropelin, de la Universitatea din Koln, sugerează că schimbarea de la un climat umed la unul mult mai uscat s-ar putea să fi ajuns la sfârșit în jurul anilor 3500 – 1500 î.Hr., care este cu până la 500 de ani mai târziu decât se crede în prezent. Egiptologul Mark Lehner crede că această schimbare climatică ar fi putut fi responsabilă pentru intemperii severe găsite pe Sfinx și alte locuri ale dinastiei a IV-a. După ce a studiat mostrele de sedimente din Valea Nilului, Judith Bunbury, geolog la Universitatea din Cambridge, a concluzionat că schimbările climatice din regiunea Giza ar fi putut începe devreme în Vechiul Regat, nisipurile deșertului ajungând în forță la sfârșitul epocii.

Geologul David Coxill a concluzionat, din dovezile intemperiilor din incintă, că Sfinxul are cel puțin 5.000 de ani vechime și datează dinainte de vremurile dinastice înainte de anul 3100 î.Hr.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO