Un medium a vorbit cu nişte entităţi dezîntrupate şi a vindecat un copil grav bolnav

245

Să luăm un exemplu de „vindecare pe căi neobişnuite”. Este vorba despre cazul lui David, un copil hidrocefal. Mama lui, care a povestit cele întâmplate, a refuzat soluţia propusă în ultimă instanţă de chirurgi: un dren şi o valvă artificială care să dreneze lichidul cefalo-rahidian, până la… sfârşitul definitiv. În acel moment, David avea optsprezece luni. Capul era prea greu şi îl dezechilibra permanent. Dormea foarte puţin şi voma tot ce mânca. Deşi au stat mult timp în spital, medicii nu au putut să-i amelioreze în niciun fel starea, singura cale posibilă părând a fi chirurgia.

Martine Fontaine şi Guy, părinţii micuţului, auziseră de un medium canadian, Ian Borts, azi decedat. Acesta, în stare de transă profundă, putea să comunice cu „entităţi dezîntrupate”, numite speakers (vorbitori), care făceau o „lectură” a cazului şi indicau bolnavilor tratamentul. Aceşti speakers au descoperit la David o slăbiciune majoră a structurii genetice şi au indicat un tratament lung şi foarte sever, ca să evite intervenţia chirurgicală. Astăzi, copilul este sănătos şi are optsprezece ani.

Este clar pentru oricine că acel medium, care nu avea pe atunci mai mult de douăzeci de ani, nu avea cum să deţină cunoştinţe medicale suficiente ca să poată diagnostica o astfel de maladie gravă şi să-i indice şi tratamentul. Cufundat într-o stare de autohipnoză foarte surprinzătoare (asemenea unui somn cu unde foarte lente, cu pulsaţii cardiace foarte reduse, paisprezece-cincisprezece pe secundă, şi o presiune arterială foarte joasă), mediumul părea că accesează informaţii de care nu avea cunoştinţă în stare de veghe.

Cum se explică această capacitate extraordinară? Evident, nici psihologia clasică şi nici parapsihologia nu pot să explice această putere neobişnuită.