Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Enigme din mănăstirile bucovinene (partea 1): ce caută zodiile pe Voroneţ?

523

zodiac VoronetZilele trecute am ajuns (pentru a treia sau a patra oară) la câteva din salba de mănăstiri bucovinene (Voroneţ, Humor, Suceviţa şi Moldoviţa). De data aceasta am încercat să fiu mai atent asupra detaliilor frescelor exterioare şi interioare, pictate pe minunatele biserici din interiorul mănăstirilor respective. Am făcut foarte multe fotografii şi mi-am concentrat atenţia asupra simbolurilor din picturi. O să încep, astfel, o serie de mici articole în care voi scoate în evidenţă câteva detalii uimitoare şi enigmatice, cărora puţini oameni le-au acordat atenţia cuvenită.

În articolul de astăzi voi vorbi despre…zodii şi astrologie. Precum se ştie, creştinismul a fost dintotdeauna împotriva astrologiei, a zodiilor etc., care ar fi forme de hulă împotriva lui Dumnezeu. Găsim scris acest lucru în numeroase surse ca:

“Elinii spun că prin răsăritul, apusul şi prin conjuncţia acestor stele, a soarelui si a lunii, se conduc destinele noastre. Cu aceasta se ocupă astrologia. Dar noi (creştinii) susţinem că ele sunt semne de ploaie, de secetă, de frig, de căldură, de umezeală, de uscăciune, de vânturi şi de altele asemenea, dar nici într-un caz semne ale faptelor noastre, căci noi am fost făcuţi liberi de Creator şi suntem stăpânii faptelor noastre.” (Sf. Damaschin, “Dogmatica”)

“13. Tu te-ai obosit întrebând pe atâţia sfătuitori! Să iasă la iveală şi să te izbăvească acei care măsoară cerul şi iscodesc stelele; care în fiecare lună nouă spun ceea ce se va întâmpla.
14. Iată-i ca pleava pe care o mistuie focul, aşa vor ajunge ei şi de puterea flăcărilor viaţa lor nu vor putea s-o scape căci nu va fi jeratic la care să se încălzească, nici vatră ca să stea dinaintea ei”.
(Isaia 47:13-14)

“A vorbi despre noroc, despre ursitori, despre explicarea naşterilor, după zodii sau stele şi pentru citirile de stele e lucru nebunesc şi fără de Dumnezeu… însă bunătăţile şi răutăţile noastre se mişcă dupa a noastra singură voinţă”. (Sf. Simeon al Tesalonicului)

Ţinând cont de cele spuse de mai sus, îmi poate explica cineva, logic şi cu argumente solide, ce caută semnele zodiacale în pictura din exteriorul bisericii de la Voroneţ? Ce caută, într-un mare monument al creştinismului, recunoscut în toată lumea, zodiile pe care creştinismul le respinge atât de tare?

Orgoni Crystal