Despre „norii lenticulari” şi formele lor ozenistice am vorbit de mai multe ori pe acest site, ca de exemplu în aceste două articole („made in România): Un “atac extraterestru” deasupra Munţilor Ciucaş – iată ce a surprins un pasionat de drumeţii sau Un nor lenticular ciudat a fost fotografiat deasupra Munţilor Bucegi. Ce-ascunde el?
Dar ce sunt norii lenticulari? Aceştia au primit această denumire datorită formelor de lentilă pe care le creează, fiind de obicei formate din aer care curge peste munţi. Oamenii de ştiinţă dau următoarea explicaţie: când se întâmplă acest lucru, o serie de valuri la scară largă se pot forma în direcţia vântului de munte. În cazul în care temperatura de la creasta muntelui scade la punctul de rouă, umezeala din aer se poate condensa şi, respectiv, poate forma nori lenticulari. Pe măsură ce aerul umed se mută înapoi în canalul valului, norul se poate transforma înapoi în vapori. Deci, norii lenticulari pot apărea şi dispărea relativ repede.
Ei bine, în acest articol puteţi observa o fotografie capturată pe 10 martie 2019, în apropiere de Muntele Fuji din Japonia. Pare a fi un OZN deghizat sub forma unui nor lenticular! Muntele Fuji este un munte vulcanic, fiind considerat sacru în religia șintoistă.
De reţinut este faptul că, de-a lungul timpului, mai multe OZN-uri au fost observate lângă Muntele Fuji.