Un „atac extraterestru” deasupra Munţilor Ciucaş – iată ce a surprins un pasionat de drumeţii


Ştiu, fotografia din acest articol este mai veche, are aproape 2 ani vechime, dar mi s-a părut foarte interesantă s-o prezint şi pe site-ul meu. Ea poate fi găsită pe pagina de Facebook „Fotografia românească”, autorul ei fiind Horia Petrescu şi prezintă un nor lenticular ciudat deasupra Munţilor Ciucaş. Fotografia a fost făcută în ianuarie 2017, iar autorul a etichetat-o drept „alien attack”, adică „atac extraterestru”.

Norii lenticulari au primit această denumire datorită formelor de lentilă pe care le creează, fiind de obicei formaţi din aer care curge peste munţi. Oamenii de ştiinţă dau următoarea explicaţie: când se întâmplă acest lucru, o serie de valuri la scară largă se pot forma în direcţia vântului de munte. În cazul în care temperatura de la creasta muntelui scade la punctul de rouă, umezeala din aer se poate condensa şi, respectiv, poate forma nori lenticulari. Pe măsură ce aerul umed se mută înapoi în canalul valului, norul se poate transforma înapoi în vapori. Deci, norii lenticulari pot apărea şi dispărea relativ repede.

Există însă şi teorii ale conspiraţiei care spun că aceşti nori, ce pot căpăta forma unei farfurii zburătoare, pot ascunde OZN-uri; de fapt, OZN-urile s-ar camufla sub forma unor nori lenticulari. Adică, mai precis o navă extraterestră / din altă dimensiune s-ar putea ascunde sub acest nor. Un nor lenticular recent a apărut deasupra Munţilor Bucegi şi despre el am vorbit în cadrul acestui articol: Un nor lenticular ciudat a fost fotografiat deasupra Munţilor Bucegi. Ce-ascunde el?

Sursa: facebook.com