Un spectru ciudat a fost fotografiat de NASA pe Marte! Ce poate fi?


Un „Rover Mars” este un vehicul (robot) cu motor, conceput pentru a călători pe suprafața lui Marte. Roverele au avantajul că examinează mai mult teritoriu, pot fi direcționate către caracteristici interesante şi se pot plasa în poziții însorite pentru a face față lunilor de iarnă.

În mai 2021, au existat 6 rovere de succes pe Marte, operate automat; primele cinci, gestionate de NASA, au fost (după data aterizării pe Marte): Sojourner (1997-1997), Opportunity (2004-2018), Spirit (2004-2010), Curiosity (2012-) și Perseverance (2021-). Al șaselea, gestionat de Administrația Spațială Națională din China, este Zhurong (2021-). În mai 2022, Curiosity este încă activ, în timp ce Spirit, Opportunity și Sojourner și-au încheiat misiunile, înainte de a pierde contactul cu centrul de comandă. Pe 18 februarie 2021, Perseverance, cel mai nou rover american de pe Marte, a aterizat cu succes. Pe 14 mai 2021, Zhurong a devenit primul rover non-american care a operat cu succes pe Marte.

În examinarea fotografiilor surprinse de aceste rovere şi postate de NASA pe site-ul oficial, se poate observă această imagine, în care avem o figură albă ciudată (cum arată ca un înger, nu-i așa?). Ce este? O defecțiune a camerei? Dacă da, este una cu adevărat ciudată. Poate particule de „praf” sau ceva asemănător? Ce credeţi că este acest spectru?

Imagine oficială NASA o puteţi găsi AICI: https://mars.nasa.gov/mer/gallery/all/1/p/123/1P139098156EFF2809P2267L2M1.JPG​

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Un spectru ciudat a fost fotografiat de NASA pe Marte! Ce poate fi?”

  1. pe Marte omenirea a ajuns de mult timp..cred ca sunt baze de cel putin 50 de ani acolo..!!! si cred ca omenirea , are alta cale (metoda) sa calatoreasca in spatiu…asa numitele de STARGATES!!! care sunt si mai ieftine si mai avatajoase fata de binecunoscutele nave-spatiale!! Bineinteles ca nu se spune nimic despre acestea fiindca sunt strict secrete!

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock