Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cea mai “puternică” poză a protestelor stradale din Kiev (Ucraina): un tată şi fiul său, plini de sânge, privesc cu disperare şi revoltă ceea ce se întâmplă în jurul lor!

97

tatal si fiu KievReferitor la protestele violente din capitala Ucrainei (Kiev), în zilele noastre, mă uitam pe Twiter şi am găsit o poză mai mult decât expresivă. Această poză (pe care o vedeţi în stânga imaginii) poate că este cea mai “puternică” fotografie a acestui an. Ea a fost realizată de corespondentul Reuters, Vlad Sodel.

În stânga imaginii se poate vedea un poliţist, bine echipat, parcă nepăsător, iar în dreapta doi protestari, tată şi fiu, ambii plin de sânge pe cap. Tatăl îşi ţine fiul de braţ, dar chipul tatălui este absolut de neuitat. În ochii săi se citeşte disperarea şi revolta, dar când mă uit mai bine la fotografie îmi dă impresia uneori că ar fi un zombi, plin de sânge. Oricum, poza e mai mult decât incredibilă, şi, cum spunea foarte bine un cititor, “această fotografie va sfârşi în cărţile de istorie pentru deceniile care vor urma.”

Din moment ce Vlad Sodel a postat imaginea pe contul său de Facebook, mulţi s-au întrebat: “Cine sunt cei doi?” Iar răspunsul a venit prompt: bărbatul se numeşte Mykola Kuznetsov, şi este profesor la Academia Naţională de Ştiinţe a Ucrainei. Aşadar, nu e vreun borfaş sau vreun golan de pe stradă. Nu se ştie dacă profesorul Kuznetsov şi fiul său au avut vreo implicare activă în proteste, sau pur şi simplu au fost prinşi întâmplător în mijlocul evenimentelor violente din Kiev; dar un lucru e sigur: disperarea din chipurile lor au captat atenţia a milioane de oameni.

tatal si fiu Kiev 2

Orgoni Crystal