Dacă trăiţi până în 2050, aţi putea apoi să trăiţi pentru totdeauna! Mai rezistaţi încă 32 de ani…

  •  
  •  
  •  
  •  

Futurologul Dr. Ian Pearson crede că ființele umane sunt acum foarte aproape de a atinge nemurirea, astfel încât pentru oricine care are acum sub 40 de ani, acest lucru este o veste bună, deoarece el prezice că, dacă puteți trăi până în anul 2050, veţi putea trăi pentru totdeauna.

Ființele omenești întotdeauna şi-au dorit de a găsi o cale pentru a înșela moartea. Alchimiștii din Grecia Antică au încercat să creeze piatra filozofală, care ar permite oamenilor să trăiască pentru totdeauna.

Dr. Pearson crede că există multe modalități prin care oamenii ar putea trăi pentru totdeauna, dar nu înainte de anul 2050. El a spus că oricine moare aproape de anul 2050 ar putea să rămână în cărțile de istorie ca fiind printre ultimii oameni care ar muri de bătrânețe.

Tehnologia se îmbunătățește atât de repede, încât nemurirea nu este departe

Pearson spune că există o mulțime de oameni care doresc să trăiască pentru totdeauna și acest lucru nu este ceva nou, dar datorită noilor tehnologii care evoluează atât de repede, există acum mulți oameni care cred că ar putea să se obțină nemurirea în timpul vieții. Biotehnologia și medicina ar putea face ca trupul să întinerească.

Pearson recunoaşte că nimeni nu ar dori să trăiască pentru totdeauna dacă ar obţine 95 de ani; cu toate acestea, dacă trupul ar putea fi întinerit până la vârsta de 30 de ani, atunci oamenii şi-ar dori s-o facă. Doctorul crede că există mai multe modalități în care acest lucru ar putea fi realizabil și unul dintre ele este prin ingineria genetică, care oprește sau chiar inversează îmbătrânirea celulelor.

O altă modalitate este de a înlocui organele vitale ale organismului cu altele noi. Acest lucru nu ar putea fi SF, cum pare la prima vedere, şi asta pentru că oamenii de știință lucrează cum să facă organe umane folosind imprimante 3D care au celule vii. Dacă acest lucru este posibil, ar putea însemna că nu va mai fi nevoie de donatori de organe.

Legarea minţilor cu roboţii

Un alt mod de a trăi pentru totdeauna este cu ajutorul roboților. Pearson a spus că oamenii ar putea să-și unească mințile cu roboții și astfel oamenii vor trăi într-un „cloud”. El a explicat că mintea ar fi într-un astfel de „cloud” și că orice corp de robot ar putea fi folosit de oameni pentru a interacționa cu lumea reală.

El crede că acest lucru poate fi atins în 50 de ani; de exemplu, dacă cineva dorește să meargă într-o seară la Opera din Sydney, el ar putea avea conștiința sa încărcată într-un corp de robot din Australia.

Pearson susține că prin stocarea amintirii și a conștiinței unei persoane în „cloud”, după ce trupul moare, mintea ar putea ajunge într-un corp de robot, iar acea persoană să continue să trăiască. În acest moment există păpuși sau roboți care arată şi se comportă ca niște oameni adevărați; Pearson crede că 20-30 de ani, roboţii se vor dezvolta suficient de mult, pentru ca ei să fie foarte umani.

Doctorul a spus că nemurirea nu va fi realizată până în 2045 până în 2050 și, la început, costul încărcării conștiinței într-un „cloud” și într-un robot ar putea fi ridicat.

Oamenii ar putea trăi într-o lume virtuală

O altă opțiune ar fi aceea de a trăi într-o simulare pe calculator sau în lumea virtuală. Pearson a subliniat că astăzi mulți oameni petrec mult timp online, astfel încât trăirea într-o lume virtuală nu ar fi mult diferită. El a spus că oamenii ar putea avea orice au vrut. Oamenii ar avea inteligență nelimitată, iar mintea lor ar putea fi în mai multe locuri, legată de mai multe minți.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu