O stea pitică roşie se află în drum spre noi şi se va apropia la doar 0,13 ani-lumină faţă de Soare! Ce se va întâmpla cu Pământul?


stea binaraExistă o șansă de 90% ca o stea din vecinătatea sistemului nostru solar să se apropie de noi în următorii 500.000 de ani, scrie site-ul iflscience.com. Cunoscută sub numele de Hipparcos 85605, steaua pitică se află în prezent la 16 ani-lumină distanţă faţă de noi și ar putea să se apropie de Pământ la doar 0,13 ani-lumină!

Pentru a ajunge la acest rezultat, Coryn Bailer-Jones de la Institutul Max Planck pentru Astronomie, a studiat şi previzionat mișcarea a 50.000 de stele, folosind datele satelitului Hipparcos al Agenției Spațiale Europene, care scanat cerul la începutul anilor 1990. Cercetătorul a descoperit 14 stele, care vor ajunge mai aproape de noi, la o distanţă de 3,26 ani-lumină. Și vor exista 4 stele care se vor afla la 1,6 ani-lumină faţă de Soare. Vă reamintesc că cea mai apropiată stea faţă de noi, Proxima Centauri, se află la o distanţă de 4,24 ani-lumină.

Dintre acestea, cea mai apropiată întâlnire pare a fi dată de HIP 85605, care este o stea pitică portocalie sau roşie din constelația Hercules. Steaua are o probabilitate de 90% de a se apropia între 0,13 și 0,65 ani-lumină peste 240.000-470.000 de ani în viitor. Apoi, Gliese 710, o stea aflată la aproximativ 63 de ani-lumină depărtare, s-ar putea apropia de Pământ la doar 1,44 ani-lumină în aproximativ 1,3 milioane de ani.

În timp ce HIP 85605 și GL 710 nu prezintă niciun pericol direct coliziune, forțele gravitaționale ar putea, totuși, să activeze unele comete din Norul Oort (aflat la marginea sistemului nostru solar) şi astfel să le trimită către noi. O perturbație mare  a sistemului nostru solar ar putea fi dată de apropierea unei stele gigant, G6, care va veni la o distanţă cuprinsă între 1,14 şi 4,37 ani-lumină peste 3,8 milioane ani.

P.S. Studiul mi se pare extraordinar, pentru că eu cred că printre stelele aflate în apropierea noastră se găseşte şi steaua-pereche a Soarelui nostru. Nu văd în articol date despre steaua Sirius, despre care mitologia noastră ne indică că ar putea fi companionul Soarelui nostru (vezi articolul din octombrie 2010 Steaua Sirius, adevăratul astru Nibiru şi perechea Soarelui nostru). Apropierea lui Sirius de Soare ar putea confirma această ipoteză. Văd în schimb această stea pitică portocalie sau roşie, HIP 85605, care s-ar apropia de noi la doar 0,13 ani-lumină! Să fie acesta companionul de care vorbesc mitologiile!? Mi-e greu să cred…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock