Nori sferici şi bizari apar în Japonia! Ce sunt aceştia!?


nori-sferici-japonia-copertaAcum câteva zile, scriam acest articol (Un nou-curcubeu incredibil a fost filmat în Brazilia! De unde ştim că nu e vorba de un portal pentru extratereştri?) despre prezenţa unui nor-curcubeu ciudat în Brazilia. Se pare că aceşti nori cu formă ciudată şi care se iveau foarte rar în trecut, încep să apară din ce în ce mai des în zilele noastre.

Pe 6 decembrie 2016, în Japonia a fost observat deasupra localităţii japoneze Fujisawa un nor total neobişnuit, având o formă sferică aproape perfectă.

„Atunci când m-am uitat pe geamul maşinii, am văzut un nor asemănător unui mingi”, a spus utilizatorul @pmxpvrtmx de pe Twitter, cel care a fotografiat fenomenul. „Întâi, am privit la nor o perioadă, apoi m-am grăbit să fac fotografia. Când am văzut prima dată norul, acesta avea o formă şi mai sferică, aşa că regret că n-am făcut fotografia mai repede”.

Unii au sugerat faptul că norul sferic de Fujisawa este de fapt un nor de tip rolă, unul foarte rar, care se formează destul de jos ca urmare a unor fronturi reci și care este, de obicei, asociat cu furtuni.

nori-sferici-japonia

Interesant e faptul că acest tip de nor sferic apare şi într-o altă postare pe Twitter din 2015, tot în Japonia!

nor-japonia-2015

Sursa: sciencealert.com