Un nor bizar, cu formă perfectă de ou, a fost fotografiat în Islanda. Unii spun că ar fi o navă spaţială extraterestră deghizată…


Imagine: pagina de Facebook Sigga Maija + prelucrare proprie

Pe 15 octombrie 2019, un nor ciudat, cu formă perfectă de ou, a fost observat la Reykjavik (Islanda). Martorul acestui nor şi autoarea fotografiei a fost designerul de modă Sigga Maija, care, fiind în centrul orașului Reykjavik, a observat norul, a scos telefonul și a realizat fotografia, care a fost distribuită pe Facebook, cu mesajul „Ou sau extratereștri?”.

În comentariile de pe Facebook au fost făcute comparații cu navele extraterestre din filmele SF, unii chiar îndoindu-se de autenticitatea fotografiei. Cu toate acestea, nori de acest tip sunt destul de frecvenţi în această parte a lumii, iar forma lor ciudată are o explicație naturală. Cunoscuţi sub numele de „nori lenticulari”, aceste formațiuni apar datorită unor structuri înalte de pe suprafața Pământului, cum ar fi munții sau chiar zgârie-norii. Astfel de structuri perturbă fluxul de aer și pot forma vârtejuri, iar atunci când aerul umed pătrunde în aceste vârtejuri, se pot forma norii lenticulari.

Norii lenticulari sunt un fenomen destul de frecvent în Islanda, dar de cele mai multe ori acești nori au formă de farfurie zburătoare; un nor lenticular în formă de ou este totuşi destul de rar.

Totuşi, există unii conspiraţionişti, ca Scott C. Waring care nu crede că în acest caz ar fi vorba de un nor lenticular, ci mai degrabă de o navă spaţială extraterestră, deghizată în spatele unui nor. Scott C. Waring mai spune că aceste nave spaţiale, deghizate sub formă de nori, pot răpi oameni, aşa că ar fi bine să fugim de ele… Citiţi mai multe AICI.

Imagine: pagina de Facebook Sigga Maija