Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Codul Rubaiyat” din Australia, unul dintre cele mai mari enigme din istoria recentă

549

blankPe 1 decembrie 1948, autoritățile au fost chemate să vină la plaja Somerton din Adelaide, Australia. Acolo, s-a găsit un cadavru pe nisip, al unui bărbat de vârstă mijlocie, îmbrăcat într-un costum, având cravată și pantofi negri lustruiți. În ciuda vremii călduroase, el purta dedesubt şi un pulover.

Pe trup nu se vedeau urme care să dezvăluie vreo cauză evidentă a morții. Nimeni nu știa cine era acel bărbat sau de unde venea. Poliția a examinat toate hainele, făcând nişte descoperiri ciudate. Astfel, anchetatorii au rămas perplecşi când au găsit ceea ce părea a fi un mesaj secret aflat în buzunarul pantalonilor. Mesajul avea cuvintele “Tamam Shud”, scrise pe o bucată de hârtie înfășurată (“Tamam Shud” este o expresie care înseamnă “sfârșitul”). Poliţiştii au mai descoperit în haine resturile ultimei pagini a unei copii rare al operei “Rubaiyat” de Omar Khayyam.

Interesant e faptul că o copie a lui “Rubaiyat” a fost recuperată, potrivindu-se cu ultima pagină găsită în haina bărbatului decedat. Cartea era așezată pe bancheta din spate a unei mașini care fusese parcată cu o săptămână sau două înainte ca acel cadavru să fi fost găsit.

După o cercetare atentă, cartea prezenta nişte caractere scrise pe coperta din spate, într-o limbă necunoscută. Detectivii au stabilit că era vorba de un cod secret și, datorită vremurilor tensionate ale “războiului rece”, s-a speculat că “omul din Somerton” trebuie să fi fost un spion sovietic, ucis de inamici necunoscuți.

Totuşi, niciun guvern sau agenție de informații din lume nu a recunoscut vreodată că l-ar cunoaşte pe acel om. “Codul Rubaiyat”, găsit pe spatele cărţii, a fost făcut public și mulți au încercat să-l descifreze, însă în zadar.

Orgoni Crystal